13 virtuvės paslapčių, kurios palengvins maisto ruošimą ir sutaupys laiko

Kartkartėmis visi gamindami susiduriame su nedideliais sunkumais ir norisi kažko, kas palengvintų gaminimo procesą.

 Kartkartėmis visi gamindami susiduriame su nedideliais sunkumais ir norisi kažko, kas palengvintų gaminimo procesą.
 Kartkartėmis visi gamindami susiduriame su nedideliais sunkumais ir norisi kažko, kas palengvintų gaminimo procesą.
 Kartas nuo karto visi gamindami susiduriame su nedideliais sunkumais ir norisi kažko, kas palengvintų gaminimo procesą.<br> 123rf nuotr.
 Kartas nuo karto visi gamindami susiduriame su nedideliais sunkumais ir norisi kažko, kas palengvintų gaminimo procesą.<br> 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-11-07 14:01, atnaujinta 2018-11-07 14:18

Brightside.me pateikė 13 patarimų, kurie padės sutaupyti laiko ir nesunkiai pagaminti valgį.

1. Kaip iškepti tobulą kiaušinį?

Įmuškite kiaušinį į keptuvę ir įpilkite maždaug 1-2 valgomuosius šaukštus vandens. Uždėkite dangtį. Vanduo virs garais, dėl kurių kiaušinio paviršius greičiau sukietės, o viduje baltymas ir trynys išliks skystas.

2. Kaip tolygiai užmarinuoti mėsą?

Patyrę vyrėjai rekomenduoja marinuoti mėsą ir žuvį maišeliuose be oro, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų po visą produktą. Vakuuminio pakavimo aparatas pagreitina procesą, bet jei tokio neturite, pravers maža gudrybė: galite naudoti šiaudelį. Jums paprasčiausiai tereikės iš maišelio išsiurbti orą ir gerai jį užspausti.

3. Kaip pasigaminti traškią vištieną?

Jeigu norite, kad namuose gaminti vištienos kepsneliai būtų tokie traškūs kaip greitojo maisto restoranuose, į džiūvėsėlius, kuriuose apvartote vištieną, įberkite šiek tiek avižų.

4. Ką reikia daryti, kad pjaustymo lentelė neslystų?

Jei norite, kad pjaustymo lenta neslystų, virėjai pataria po ja padėti drėgną rankšluostį. Arba aplink plaštaką kelis kartus apvynioti maistinės plėvelės ir nuėmus suformuoti žiedą. Padaryti 4 tokius žiedus ir padėti po lentos kampais.

5. Kaip iškepti bulves be aliejaus?

Profesionalūs vyrėjai rekomenduoja šį metodą:

- Šiek tiek apvirkite bulves ir supjaustykite jas gabalėliais;

- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, džiovintų česnakų miltelius, druską ir pipirus;

- Sudėkite bulves į šį dubenį ir papurtykite, kad visos tolygiai pasidengtų mišiniu;

- Toliau kepkite orkaitėje.

6. Kaip pasigaminti avižinę košę neverdant?

Vakare į dubenį įpilkite pieno ir suberkite avižinius dribsnius, o ryte turėsite išbrinkusią košę, kurią galėsite pasišildyti ir valgyti. 

7. Kaip apsaugoti peilį, kad neatšiptų?

Specialistai sako, kad kuo aštresnis peilis, tuo jis saugesnis, mat atbukęs peilis gali praslysti pjaustant produktą, tad kyla grėsmė susižeisti. Be to, aštriam peiliui reikia mažiau spaudimo, juo yra lengviau pjaustyti produktus.

Norėdami, kad peilis ilgiau neatšiptų, nepjaustykite ant stiklinių pjaustymo lentučių ir lėkščių, venkite druskos, nes jis gali pažeisti ašmenis.

8. Kaip namie pasigaminti tobulą kapučiną?

Nebūtina turėti kavos aparatą, kad namų sąlygomis pasigamintumėte nuostabaus skonio kapučino kavos su tirštomis putomis. Štai kaip tai padaryti:

Supilkite pieną į stiklainį, užsukite ir gerai papurtykite. Nepamirškite, kad pieno kiekis kratant padidės, todėl nepilkite iki pat viršaus. Tada įdėkite stiklainį į mikrobangų krosnelę ir pašildykite 30 sekundžių, kad putos būtų tvirtos ir nesukristų. Po to supilkite pieną į kavą.

9. Kaip lengvai nulupti kiaušinius?

Prieš verdant kiaušinius įdėkite į vandenį šiek tiek valgomosios sodos ir acto. Šios medžiagos patenka į kiaušinio lukštus ir palengvina jų lupimo procesą.

10. Kaip greitai suminkštinti sviestą?

Įdėkite gabalėlį sviesto tarp 2 kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išlyginkite taip, kad pasidarytų plona juostelė. Dar galite įdėti dubenėlį sviesto kartu su šalto vandens stikline į mikrobangų krosnelę ir pašildyti 30 sekundžių. 

11. Kaip lengvai nulupti bet kokį citrusinį vaisių?

Jei jus erzina apelsinų, greipfrutų ir mandarinų lupimas, šis triukas kaip tik jums. Pašildykite vaisių mikrobangų krosnelėje maždaug 20 sekundžių, tada lupti bus kur kas lengviau.

12. Kaip atšaldyti ir sukietinti per daug suminkštėjusį sviestą?

Kepimui paprastai reikia minkšto, bet ne skysto sviesto, todėl norėdami jį sukietinti, paimkite puodelį arba dubenį, įdėkite kelis ledo kubelius ir supilkite sviestą. Viską sumaišykite ir leiskite ištirpti ledui. 

13. Kaip pašalinti agurkų kartumą?

Agurkuose esantis junginys, vadinamas kukurbitacinas, yra atsakingas už kartumą. Jis linkęs kauptis ties stiebais ir šaknimis, tačiau dėl per didelio karščio ir vandens trūkumo, šis junginys gali susikaupti ir vaisių žievelėje.

Jei norite, kad neliktų kartumo, nupjaukite abu agurko galiukus ir jais patrinkite nupjautas vietas. Ilgai netrukus turėtų pasirodyti balta putota medžiaga. Trinti reikia tol, kol ši medžiaga nustoja tekėjusi. Po tokios procedūros nuplaukite agurką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.