Karališka vakarienė – vos per pusvalandį

Laukiate svečių? O galbūt vidury savaitės norite palepinti šeimą ar atšvęsti kokią nors svarbią progą? Visi žinome, kad pasiruošimas šventei atima nemažai laiko: ir namus reikia susitvarkyti, ir pasipuošti, ir, žinoma, nukloti stalą gardžiais patiekalais.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 9:28 AM, atnaujinta Nov 26, 2018, 9:14 PM

Pastaroji užduotis nuo šiol bus viena lengviausių. Norintiems gardžios, kvepiančios, gurmaniškos šventinės vakarienės į pagalbą skuba prekybos tinklas „Norfa“. Jau nuo kitos savaitės visose XXL dydžio „Norfos“ parduotuvėse bus galima įsigyti keptų ančių. Užteks jas namuose pašildyti, paruošti garnyrą, ir vos per pusvalandį ant stalo – karališki pietūs ar vakarienė!

„Pirkėjams, norintiems gardžiai iškeptos anties, nebereikės patiems jos marinuoti ir kelias valandas laukti, kol ji iškeps. Visus šiuos darbus padarysime mes.

Nusipirkę keptą antį mūsų tinklo parduotuvėse pirkėjai sutaupys laiko ir bus garantuoti, kad ant stalo garuos gardus patiekalas“, – patikino „Norfos“ vyriausiasis mėsininkas Dainius Bartošius.

Antis ant lietuvių stalo iki šiol dažniausiai buvo šventinis patiekalas. Nuo šiol ir kasdienis gyvenimas gali lengvai tapti šventiškesnis – tereikės grįžtant namo užsukti į prekybos centrą „Norfa“, ir visi rūpesčiai baigti, o namiškiai ar netikėtai užgriuvę svečiai liks maloniai nustebinti.

Ši prekybos tinklo naujovė skirta laiką taupantiems, praktiškiems pirkėjams, kurie nori greitai pasiruošti šventei arba paįvairinti kasdienius pietus ar vakarienę kiek kitokiu nei tradicinė vištiena paukštienos skoniu. Tuo labiau kad puikus rezultatas – garantuotas.

Net patyrusioms šeimininkėms ne visuomet pavyksta paruošti antį, kad ji būtų minkšta, skani, sultinga. O „Norfos“ antis, marinuota medaus ir imbiero marinate, yra subalansuoto ir daugeliui pirkėjų patikusio skonio, o iškepta – sultinga ir minkšta.

Antys parduotuvėse kepamos kasdien pagal specialiai parinktas programas moderniose konvekcinėse krosnyse. Po to jos atsiduria vadinamosiose karštosiose vitrinose – tarp 20 skirtingų keptos kiaulienos, paukštienos ir bulvinių patiekalų. Antys šiose vitrinose atsiduria pirmą kartą.

Beje, norintys patys išsikepti antį gali įsigyti vien tik medaus ir imbiero marinate marinuotą antį – namuose tereikės pašauti ją į orkaitę ir, mėgaujantis gardžiais iš orkaitės sklindančiais kvapais, laukti pietų ar vakarienės. Pirkėjai jau pamėgo šį gurmanišką „Norfos“ patiekalą.

„Anksčiau prieš didžiąsias metų šventes – Kalėdas ar Velykas – prekiaudavome marinuotomis nekeptomis antimis. Didžiulis jų populiarumas pasufleravo idėją pradėti prekiauti ir keptomis antimis“, – atskleidė D.Bartošius.

Neseniai pirmosios keptų ančių bandomosios partijos buvo parduotos keliose „Norfos“ parduotuvėse – jų populiarumas tik patikino, kad prekybininkai bus pataikę tiesiai į dešimtuką.

„Antis skaniausia tą pačią dieną, kai iškepta. Bet jos neįveikus šaldytuve ją galima laikyti ir suvalgyti per keletą dienų“, – patarė D.Bartošius.

Antis „Norfos“ prekybos tinklui tiekia Vengrijos įmonė.

„Įmonė, su kuria bendradarbiaujame, rūpinasi gyvūnų gerove. Tiekėjas deklaruoja, kad antys auginamos erdviose, paukščių gerovę užtikrinančiose fermose. Kompanija sertifikuota ISO9001, ISO14001, BRC, IFS sertifikatais“, – pasakojo Vėžaičiuose (Klaipėdos r.) įsikūrusios įmonės „Sikstela“ vadovė Loreta Lebrikienė.

Šioje įmonėje ruošiamos marinuotos antys. Pasmalsavome, iš ko ruošiamas marinatas? Ir kodėl būtent toks, o ne kitoks?

„Šaltuoju metų laikotarpiu, taip pat artėjant didžiosioms metų šventėms patiekalams ruošti dažniau renkamės šildančius, skonines savybes atskleidžiančius prieskonius, tokius kaip cinamonas, medus, garstyčios, imbieras, gvazdikėliai, kardamonas, apelsinai ar slyvos. Ne išimtis – ir antienos patiekalai. Antis marinuojame medaus ir imbiero marinate, kuris puikiai tinka antienai, gardžiai kvepia ir paryškina jos skonį“, – patikino įmonės vadovė.

Antys prieš supakuojant marinuojamos visą parą. Kepti jas geriausia orkaitėje 180–200 laipsnių temperatūroje dvi ar dvi su puse valandos. Kiekviena šeimininkė turi paslapčių, kaip iškepti antieną, kad ji būtų minkšta ir liktų sultinga. „Norfos“ žinovai rekomenduoja antį kepti kepimo rankovėje.

Jei antį nusprendėte kepti be rankovės, kepimo metu galite ją apšlakstyti iš anties išbėgusiomis sultimis ir riebalais. Išėmę antį iš orkaitės neskubėkite jos patiekti – leiskite ramiai pailsėti 10–15 minučių.

Kokie pagardai dera prie medaus ir imbiero marinate marinuotos anties?

Pasak L.Lebrikienės, medaus ir imbiero marinatu marinuotą antį prieš kepant galima įdaryti obuoliais ar kitais patinkančiais įdarais.

„Viskas priklauso nuo skonio. Iškepta antis puikiai derės su spanguolių ar bruknių padažu, ją galite patiekti karštą – kaip pagrindinį patiekalą – ar šaltą“, – patarė žinovė.

Tad surenkite šventę šeimai ir paruoškite karališkus pietus ar vakarienę jau šiandien – tai padaryti dar niekada nebuvo taip paprasta!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.