Šefas pamokė, kaip išvirti tobulą bulvių košę

Bulvių košė – visiems gerai pažįstamas ir daugumos mėgstamas patiekalas.

Tinkamai paruošta bulvių košė gali tapti puikiu pagardu ir prie šventinių patiekalų.<br> 123rf nuotr. 
Tinkamai paruošta bulvių košė gali tapti puikiu pagardu ir prie šventinių patiekalų.<br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 6, 2018, 10:24 AM

Daugeliui bulvių košė atrodo gana kasdieniškas maistas, tačiau ji puikiai tiks ir ant švenčių stalo, ypač priderinta prie gardaus didkepsnio.

Atrodytų, kiekvienas mokame pasigaminti bulvių košę, tačiau, kaip pastebėjo kulinarijos studijos „Čiop Čiop“ virtuvės šefų ir „Miesto Laboratorijos“ vyriausiasis virėjas Tomas Klimašauskas, ne visi ją ruošia teisingai.

Neseniai „Čiop Čiop“ ir „Borjomi“ surengtoje kalėdinėje kulinarijos pamokoje „Borjomi X-mas cooking academy“ T.Klimašauskas patarė, ką daryti, kad bulvių košė būtų tobula.

Tam reikia paprasčiausių dalykų – daug lydyto sviesto (kaip nesudėtingai tokį pasigaminti patiems, „Skonis“ jau pasakojo) ir daug grietinėlės.

Liks išvirti ir sutrinti bulves, o po to maišant košę pramaišiui pilti tai sviestą, tai grietinėlę, kol patiekalas bus tinkamos konsistencijos.

Košę liks pagardinti druska ir svogūnų laiškais.

Nors tai – gana paprastas patarimas, anot T.Klimašausko, toli gražu ne kiekvienas taip verda bulvių košę. Daug kas renkasi ne grietinėlę, o pila pieną, arba įdeda tik sviesto.

„Taip, žinau, galima bulvių košę daryti ir su pienu. Bet jeigu jau valgom bulvių košę, tegul ji būna tokia, kokia turi būti“, – įsitikinęs šefas.

Dar viena klaida, kurią kartais daro šiuolaikiniai žmonės – sprendimas trinti bulves elektriniu smulkintuvu. T.Klimašauskas primygtinai rekomendavo grūsti bulves rankomis, esą antraip jūsų košė nė kiek nesiskirs nuo užpilamos iš pakelių. 

Ir išties – bulvių košė su grietinėle ir lydytu sviestu buvo nepaprastai gardi, tai patvirtino visi kulinarinės pamokos dalyviai.

Kai kuriems ji net labiau patiko už puikiai iškeptą didkepsnį, prie kurios košė buvo pateikta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.