Daugelis net neįtaria, kad šiuos produktus galima užšaldyti

Daugelio šaldikliuose rasime koldūnų, picos, tešlos, mėsos, vasaros uogų ar prieskoninių žolelių. Tačiau yra produktų, kuriuos taip pat galima šaldyti, ir apie daugelį jų net neįtarėte.

 123rf.com nuotr.
 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2019, 6:20 AM

Po pietų liko ryžių, o po vakarėlio – vyno? Nieko nereikia išmesti! Šaldiklis padeda pratęsti daugybės produktų galiojimo terminą.

delish.com pateikia sąrašą produktų, kuriuos taip pat galima užšaldyti. 

Tarkuotas sūris

Gaminant valgį daugybėje receptų nurodoma įberti tarkuoto sūrio. Jeigu prisitarkavote per daug, sudėkite į maišelius ir užšaldykite. Kai kitą kartą gaminsite lazaniją, spagečius ar kitą patiekalą su tarkuotu sūriu, ištraukite iš šaldiklio, atšildykite ir dėkite į ruošiamą patiekalą.

Pernokę bananai

Kartais jų nebesinori valgyti, o išmesti – gaila. Dėkite į šaldiklį! Sunaudosite gamindami ledus, tirštuosius kokteilius (glotnučius) arba kepdami bananų duoną. Tiktai prieš dėdami į šaldiklį nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

Virti ryžiai

Prisivirėte per daug ryžių? Sudėkite į indą, kuris tinka šaldikliui ir užšaldykite. Kai jų prireiks, išimkite ir iškart pašildykite – tai padaryti galima mikrobangų krosnelėje arba puode, tačiau į indą reikia įpilti šiek tiek vandens.

Vynas

Po vakarėlio liko vyno? Neskubėkite išpilti. Supilstykite į ledo formeles, o kai gaminsite patiekalą, į kurį reikia šliūkštelėti vyno, ištraukite ir panaudokite keletą vyno kubelių.  Arba panaudokite šaldytus vyno kubelius vasariškam gėrimui – sangrijai – atšaldyti.

Šampanas

Kaip ir vyną, šį gėrimą galite sušaldyti ledo formelėse. O karštą dieną svečiams galite pasiūlyti taurę apelsinų sulčių, į kurią įmesti keli putojančio vyno ledukai.

Sviestas

Šaldytas sviestas – slaptas gerų kepėjų ginklas. Kai kitąkart kepsite trapios tešlos pyragą, išsitraukite sviestą iš šaldiklio.

Riešutai

Puiki žinia: jeigu turite šaldiklį, jūsų riešutai niekada nepasens. Pasirodo, užšaldžius riešutus neapkarsta juose esantys riebalai. Tai geria žinia tiems, kurie mėgsta riešutus pirkti dideliais kiekiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.