Šefas atskleidė gudrybę, dėl kurios net pigiausi ryžiai bus gerokai skanesni

Ryžiai – daugelio mėgstamas produktas. Jis pigus, puikiai tinka įvairiems patiekalams ruošti, ilgai negenda, tad ryžių rasime turbūt kiekvienoje virtuvėje.

Atrodytų, išvirti ryžius paprasta. Tačiau norint išvirti puikius ryžius reikia žinoti keletą taisyklių.<br> 123rf nuotr.
Atrodytų, išvirti ryžius paprasta. Tačiau norint išvirti puikius ryžius reikia žinoti keletą taisyklių.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-21 13:11, atnaujinta 2019-05-21 15:13

Bet nors verdame juos nuolat, daugelis iki šiol dar nežinome, kaip tinkamai tai padaryti. Dėl to ryžiai neatskleidžia viso puikaus skonio ir struktūros.

Atrodytų, išvirti ryžius paprasta. Tačiau norint išvirti puikius ryžius reikia žinoti keletą taisyklių.

Australijos šefas Monty Koludrovicius išdavė vieną triuką, dėl kurio išvirti ryžiai bus tokie, kokių veikiausiai dar nesate ragavę. 

Jo teigimu, norint išvirti birius, nesušokusios ir visas skonines savybes atskleidžiančius ryžius, prieš juos verdant reikėtų gerai juos nuplauti. 

Bet įsidėmėkite: jeigu norite puikaus rezultato, turite ne šiaip sau juos perskalauti ir nukošti. Turite juos nuplauti bent 30 kartų. Taip taip, perskaitėte teisingai – 30 kartų. 

„Kai ryžius gerai nuplausite, išvirti jie bus tiesiog nuostabūs“, – patikino šefas.

Suberkite ryžius į didelį dubenį, užpilkite vandens ir gerai išmaišykite ryžius. Nupilkite vandenį ir pakartokite tą patį veiksmą – kuo daugiau kartų, tuo geriau. 

Išbandykite nors kartą ir daugiau nebenorėsite kitaip paruoštų ryžių! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.