Gudrybės, kaip paruošti skaniausius birius ryžius: virti tereikės 3 minutes

Ryžiai – puikus garnyras, tinkantis prie daugybės patiekalų. Jie dera tiek su mėsa, tiek su žuvimi, tiek su daržovėmis.

Jeigu norite skaniai paruošti pigesnių rūšių ryžius ir pagaminti fantastiškai puikų garnyrą, dalijamės keliomis paslaptimis.<br>123rf nuotr.
Jeigu norite skaniai paruošti pigesnių rūšių ryžius ir pagaminti fantastiškai puikų garnyrą, dalijamės keliomis paslaptimis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2019, 10:24 AM

Dėl sudėtinių angliavandenių tai puikus produktas, kurį vertina ir mitybos specialistai. Be to, ryžiuose visiškai nėra glitimo, tad juos mėgsta visi, kurie jo netoleruoja.

Yra daugybė ryžių rūšių – ilgagrūdžiai, apvalieji, rudieji, baltieji... Skiriasi ryžiai ir pagal jų apdorojimą – šlifuoti, plikyti ar visiškai nevalyti ir niekaip neadoroti laukiniai ryžiai.

Pastarieji laikomi vertingiausiais, bet ir brangiausiais. Išvirę jie būna nepraradę formos ir gausybės naudingųjų medžiagų.

Jeigu norite skaniai paruošti pigesnių rūšių ryžius ir pagaminti fantastiškai puikų garnyrą, kuriame ryžiai bus nesulipę ir birūs, dalijamės keliomis paslaptimis.

Birūs ryžiai garnyrui

Reikės: 

200 g ryžių,

400 ml vandens,

40 g sviesto, 

1 a. š. druskos. 

Kaip gaminti

Pirmiausia nepatingėkite kaip reikiant nuplauti ryžių. Užpilkite ryžius vandeniu ir rankomis pamaišykite, kad pasišalintų krakmolas. Nupilkite. Plaukite keisdami vandenį, kol jis bus visiškai skaidrus. 

Užpilkite ryžius šaltu vandeniu, uždenkite ir palikite mažiausiai porai valandų. Užmerkti ryžius galite ir iš vakaro ar ryte, jeigu ruošite juos vakare.

Prieš virdami nupilkite vandenį, kuriame mirko ryžiai, suberkite juos į storadugnį puodą. Užpilkite tiek vandens, kiek nurodoma instrukcijoje. 

Užvirkite ir virkite 3 minutes. Po to suberkite druską, dėkite sviestą, išmaišykite, uždenkite, išjunkite ugnį ir palikite puodą ramybėje neatidarinėdami 30 minučių.

Jeigu jūsų puodas paprastas, nekaupiantis kaitros, įvyniokite jį į storą antklodę, kad ryžiams pakaktų kaitros.

Skanus ir naudingas garnyras paruoštas! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.