„Daumantai“ pristato nuostabą keliančias naujienas: kvies grilio sezoną tęsti visus metus

Nors šilti ir saulėti orai net prasidėjus kalendoriniam rudeniui dar lepina Lietuvą, neilgai trukus iškylas gamtoje norėsis pakeisti jaukiomis vakarienėmis namuose. Šiltuoju sezonu lietuvių taip pamėgtas kepimas ant grilio, atrodo, užleis vietą iki kitų metų. Visgi, pagardų gamintojas UAB „Daumantai LT“ siekia panaikinti šį sezoniškumą – siūlo mėgautis grilio patiekalais visus metus ir tam paruošė ypatingą naujieną.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2019, 11:31 AM

Grilis – visais metų sezonais

Prabėgusi vasara atskleidė, kad vis daugiau lietuvių yra linkę eksperimentuoti bei ieškoti naujų skonių ir maisto gaminimo būdų. Vienas iš jų – gaminimas ant grilio, leidžiantis sujungti aukščiausios kokybės mėsą, šviežiausias daržoves ir gardžiausius padažus į vieną lėkštę. Dar vienas grilio privalumas – mobilumas ir galimybė gaminti tiek iškylaujant gamtoje, tiek leidžiant laiką namų terasose ar net virtuvėje.

UAB „Daumantai LT“ prekės ženklo plėtros vadovas Domas Grinkevičius tikina, kad lietuvių gastronominiai įpročiai ženkliai keičiasi, jų nebedomina įprasti pasirinkimai, ieškoma įdomių ir smagių gaminimo būdų bei patiekalų.

„Sekame Lietuvos vartotojų pomėgių tendencijas ir pastebime augantį susidomėjimą maisto ruošimu ant grilio. Žmonės ieško įdomesnių receptų, jais dalijasi, gamina plačiose draugų kompanijose. Tokie įprasti patiekalai, kaip šašlykai, užleidžia vietą glazūruotiems jautienos šonkauliams, plėšytai kiaulienai ar net ant grotelių keptoms daržovėms, sūriui“, – pasakoja D.Grinkevičius.

Specialistas pastebi, kad grilio sritis intensyviai auga ir tampa laisvalaikio praleidimo būdu ne tik vasarą, bet ir visais metų sezonais. Specialios orkaitės su integruota „grill“ funkcija ar keptuvės leidžia mėgautis įvairiausiais patiekalais net ir poilsiaujant namuose.

Lauktuvės iš Amerikos

Užkietėję ant grilio keptų patiekalų mėgėjai žino, kad nepakeičiamas jų palydovas yra gardus, sodrus bei kokybiškas padažas. Mėsos gerbėjai dažnai renkasi barbekiu padažą, kuris atskleidžia geriausias jos skonio savybes bei suteikia išskirtinį aromatą. Būtent tokio padažo trūkumą šalies parduotuvių lentynose pajutę „Daumantai“ dar vasaros pabaigoje pristatė netikėtas naujienas, kurių receptas atkeliavo tiesiai iš už Atlanto.

„Amerikietiško recepto „WOW MAMA“ linijos BBQ padažai yra pritaikyti lietuviškam skoniui. Visgi, kurdami juos siekėme sukurti nuostabos efektą – tam pasirinkome neįprastus, iš Amerikos atsivežtus ingredientus, leidžiančius sukurti nepamirštamą skonį“, – apie naujuosius produktus kalba UAB „Daumantai LT“ prekės ženklo plėtros vadovas.

„WOW MAMA“ BBQ liniją sudaro trys padažai: aiškiai išreikštu dūmo aromatu pasižymintis „Classic“, švelniai aštrus „Cayenne“ ir „Black garlic“. Būtent pastarasis yra tikra linijos žvaigždė – tokio padažo iki šiol nesiūlė nė vienas lietuviškų pagardų gamintojas. Šis „WOW MAMA“ padažas išsiskiria subtiliu ir originaliu skoniu, kurį sukuria deginto česnako aromatas.

„Daumantų“ prekės ženklo plėtros vadovas D. Grinkevičius, kalbėdamas apie naująją produktų liniją, tikisi, kad šie išskirtiniai padažai taps mėgstamu grilio mėgėjų pasirikimu ir suteiks jiems stimulą mėgautis įvairiausiais ant grotelių keptais patiekalais visais metų laikais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.