Vienos marinuoja, kitos verda padažą, ruošia mišraines, o kas – ir uogienę iš žalių, nesunokusių pomidorų.
Jeigu visiškai nebeturite minčių, kaip sunaudoti šias vasaros dovanas, siūlome idėją, kuria šeimininkės dalijasi internete. Užšaldykite pomidorus, o po to galėsite panaudoti kaip tik norėsite – pagardinsite sriubą ar troškinį, paruošite makaronų padažą, pagardą picai ar kitą mėgstamą valgį.
Šaldymo metodas patogus tuo, kad neatima daug laiko, o pomidorai išsaugo visas skonines ir vertingąsias savybes.
Tad kaip tinkamai užšaldyti pomidorus?
Viskas labai paprasta: nuplautus ir nusausintus pomidorus dėkite į maišelį (geriausia po keletą pomidorų, tiek, kiek gali prireikti patiekalui pagaminti) ir išspauskite orą – jo turi likti kuo mažiau. Puiku, jeigu turite vakuumavimo aparatą.
Užriškite ar kitaip užsandarinkite maišelį ir dėkite pomidorus į šaldiklį.
Išėmus iš šaldiklio pakiškite po šiltu vandeniu – odelė lengvai nusilps.
Dar šaltus galite supjaustyti ir naudoti patiekalams ruošti.
Išbandykite bent nedidelį kiekį – tikėkimės, patiks, ir kitąmet ruošite daugiau.