Sparčiai populiarėjantis pomidorų šaldymo metodas: paprasčiau nebūna

Šiemet metai kaip reta dosnūs pomidorais. Daugelis daržininkų skina juos kibirais, o šeimininkės vos spėja suktis ruošdamos jų atsargas žiemai. 

Šaldyti pomidorai.<br>123rf nuotr.
Šaldyti pomidorai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2019, 8:06 AM

Vienos marinuoja, kitos verda padažą, ruošia mišraines, o kas – ir uogienę iš žalių, nesunokusių pomidorų.

Jeigu visiškai nebeturite minčių, kaip sunaudoti šias vasaros dovanas, siūlome idėją, kuria šeimininkės dalijasi internete. Užšaldykite pomidorus, o po to galėsite panaudoti kaip tik norėsite – pagardinsite sriubą ar troškinį, paruošite makaronų padažą, pagardą picai ar kitą mėgstamą valgį.

Šaldymo metodas patogus tuo, kad neatima daug laiko, o pomidorai išsaugo visas skonines ir vertingąsias savybes. 

Tad kaip tinkamai užšaldyti pomidorus?

Viskas labai paprasta: nuplautus ir nusausintus pomidorus dėkite į maišelį (geriausia po keletą pomidorų, tiek, kiek gali prireikti patiekalui pagaminti) ir išspauskite orą – jo turi likti kuo mažiau. Puiku, jeigu turite vakuumavimo aparatą. 

Užriškite ar kitaip užsandarinkite maišelį ir dėkite pomidorus į šaldiklį.

Išėmus iš šaldiklio pakiškite po šiltu vandeniu – odelė lengvai nusilps.

Dar šaltus galite supjaustyti ir naudoti patiekalams ruošti. 

Išbandykite bent nedidelį kiekį – tikėkimės, patiks, ir kitąmet ruošite daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.