Šefas aukštyn kojom apvertė supratimą, kaip virti makaronus

Kai pradėjote domėtis virtuvės pradžiamoksliu, vienas iš pirmųjų dalykų, kurį išmokote gaminti, veikiausiai buvo makaronai. Iš tiesų juos paruošti taip paprasta, kad greičiausiai niekuomet nesusimąstėte, kodėl reikia daryti būtent taip, o ne kitaip: į verdantį pasūdytą vandenį dėti makaronus ir virti, kiek nurodyta ant pakelio.

Makaronai – paprastas ir greitai paruošiamas produktas, tad puikiai tinka darbo dienos pietums ar vakarienei.<br> 132rf nuotr.
Makaronai – paprastas ir greitai paruošiamas produktas, tad puikiai tinka darbo dienos pietums ar vakarienei.<br> 132rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2019, 2:49 PM

Verdant makaronus klasikiniu būdu reikia bent 10 minučių palaukti, kol užvirs vanduo, tada sugrįžti prie viryklės ir sumesti makaronus. Žinoma, tai nereikalauja daug darbo.

Bet jeigu kada nors svajojote apie dar paprastesnį makaronų virimo metodą, sužinokite, kokią gudrybę pritaikė amerikietis šefas. 

Socialiniame tinkle „Reddit“ daugybės skaitytojų dėmesio ir tūkstančių komentarų sulaukė gana keista gudrybė, kaip virti makaronus, kurią pasiūlė amerikietis šefas, kulinarinių šou kūrėjas Altonas Brownas — ir teigiama, kad ji aukštyn kojom apverčia supratimą, kaip virti makaronus.  

A.Brownas iš tiesų siūlo dėti makaronus į pasūdytą šaltą vandenį (vandens virš makaronų turi būti apie 4-5 cm) ir viską kartu užvirti. Kai vanduo užverda, sumažinti kaitrą, kad vanduo tik vos vos virtų. Ir kartkartėmis pamaišyti makaronus, kad nesuliptų. 

Kol makaronai verda, galite pradėti gaminti padažą ar tai, ką tieksite su makaronais. Jie išvirs per 10 minučių – jeigu mėgstate dar šiek tiek kietokus makaronus.

Tiesa, šis metodas, kaip teigiama, labiau tinka ne spagečiams, o trumpesniems makaronams, kuriuos iš karto galima panardinti į vandenį, virti.

A.Browno sekėjai, pabandę taip išvirti makaronus, teigia, kad tai daug greitesnis metodas, netgi labiau tinkantis tinginiams. Tuo metu kiti nebuvo tokie tikri, jog tai geras metodas: pasak kritikų, kol vanduo užverda, taip pat galima atlikti kitus darbus ar paruošti padažą.

Kurioje pusėje būsite jūs? Išbandykite, ir sužinosite, ar tai pakeis jūsų supratimą, kaip virti makaronus. 

Tik atminkite – A.Brownas garsėja kaip šefas, nuolat siūlantis virtuves gudrybes, kurios padeda taupyti laiką ir energiją. Jei tik yra paprastesnis būdas atlikti kažkokį veiksmą, A.Brownas jo nepraleis. 

Parengta pagal „The Kitchn“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.