Dovanų idėjos mėgstantiems gaminti

Jei žmogus virtuvėje sukiotis mėgsta ar laiko save naujų skonių ieškančiu gurmanu, stilingi virtuvės reikmenys gali pradžiuginti labiau nei galite numanyti. „Senukų“ specialistai dalinasi dovanų idėjomis, padėsiančiomis išrinkti dovanas tiems, kam laikas, praleistas virtuvėje, prilygsta meditacijai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2019, 9:55 AM

Virtuvės šedevrai – su kokybiškais peiliais

Tikriausiai niekas taip neerzina tiek profesionalaus virtuvės šefo, tiek mėgėjo kaip atšipę peiliai, kurie net gerai prinokusio pomidoro negali perpjauti. Su atšipusiais peiliais darbas virtuvėje netenka dalies malonumo, o ir preciziško rezultato geriau nesitikėti. Dažniausiai atšimpa arba nekokybiški, arba netinkamai naudojami ir prižiūrimi peiliai. Jei manote, jog pažįstamam virtuvės „melomanui“ pats laikas įsigyti naują kokybiškų peilių rinkinį – nesidrovėdami tokį padovanokite.

Išskirtinė keptuvė – kodėl gi ne?

Mėgstantys gaminti dažniausiai savo virtuvėje turi ne vieną keptuvę, tačiau jei šių indų arsenale nėra azijietiškam maistui skirtos „Wok“ keptuvės, komplektas tikrai nėra pilnas. Šių keptuvių išskirtinumas – gan nedidelio diametro užapvalintas dugnas ir staiga į viršų platėjanti forma. Jos dėka keptuvėje esančius ingredientus maišyti paprasta, o ir padažas ant jų pasiskirsto itin tolygiai ir greitai.

Kad šio tipo keptuvė atrastų savo vietą virtuvėje, visai nereikia būti azijietiško maisto gerbėju. Ji puikiai tinka ir indiškam kariui, ir vengriškam guliašui. O kur dar patys įvairiausi makaronų patiekalai.

Renkant „Wok“ keptuvę, patariama atkreipti dėmesį į medžiagas, iš kurių keptuvė pagaminta. Jų išties daug: teflonas, akmens masė, keramika, titano ir aliuminio lydinys. Kiekviena medžiaga turi savo privalumų, o ir gamybos technologijos skiriasi, todėl iš anksto reiktų jomis pasidomėti. Kartu su keptuve galite padovanoti ir įvairesnių ryžių ar egzotiškesnių prieskonių rinkinį.

Virtuvės kombainas – šiuolaikinis pagalbininkas

Nors sakoma, kad virtuvinis kombainas atima pusę maisto ruošimo malonumo, itin užimtiems žmonėms tai nepamainomas pagalbininkas, padedantis kokybišką maistą paruošti greitai ir lengvai.

Pjaustymo, trynimo, smulkinimo ir malimo funkcijas turintis virtuvinis kombainas gali tapti tikru išsigelbėjimu tiek nuolat skubančiai draugei, tiek mamai, lepinančiai gardžiomis vakarienėmis gausią šeimą. Per šventes tai itin aktualu, nes, patikėjus daugybę funkcijų virtuviniam kombainui, sutaupytą laiką galima skirti bendravimui su artimaisiais.

Naudinga gudrybė – specialus termosas

Atvėsęs ir vėl pašildytas maistas dažnai netenka dalies savo skoninių savybių, todėl, renkant dovaną mėgstantiems gaminti, pravartu pagalvoti apie kokybiškus maisto laikymo indus bei specialius termosus.

Šiuolaikiniai termosai, skirti laikyti maistą, gali būti kelių skyrių. Į juos sudėti skirtingi produktai išlaiko savo kvapą, naudingas medžiagas, neprisigeria kitų kvapų. Renkantis termosą, patariama atkreipti dėmesį į tai, kiek laiko maistą jis geba išlaikyti šiltą. Pavyzdžiui, kokybiškas termosas šiltą maistą gali išlaikyti net iki 15 val., tad puikiai tiktų ir į kelionę išsiruošusiems šeimos nariams.

Prieš dovanodami – „pašniukštinėkite“

Ne visos dovanos, susijusios su maisto gaminimu, gali tikti. Pavyzdžiui, jei žmogus mėgsta peilius kabinti ant magnetinės lentelės, dailus stovas jiems sudėti veikiausiai bus nereikalingas. Todėl, jei nesate tikri, ką dovanoti maisto gaminimo gerbėjui – „pašniukštinėkite“. Didelė tikimybė, jog pasidairę virtuvėje pastebėsite, ko jos šeimininkui trūksta.

Visgi, jei galvoje idėjų – apskritas nulis, draugo ar antrosios pusės tiesiog paklauskite, ko iš virtuvės reikmenų jam išties reikia, kas jį pradžiugintų. Žinoma, didelės staigmenos nepadarysite, tačiau bent būsite tikri, kad dovana bus naudinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.