Nuo veido kaukių iki šaltibarščių: 4 netikėti mineralinio vandens panaudojimo būdai

Kad mineralinį vandenį reikia gerti, tuo greičiausiai neabejojame nei vienas. Sako, viena jo stiklinė sugrąžina jaunystę. Bet kalbėdami apie mineralinį vandenį galime būti kur kas išradingesni.

Mineralinį vandenį galima panaudoti ypač išradingai.<br>123rf nuotr.
Mineralinį vandenį galima panaudoti ypač išradingai.<br>123rf nuotr.
 Mineralinis vanduo.<br>Pixabay nuotr.
 Mineralinis vanduo.<br>Pixabay nuotr.
Rauginti agurkai.<br>123rf nuotr.
Rauginti agurkai.<br>123rf nuotr.
Šaltibarščiai.<br>123rf nuotr.
Šaltibarščiai.<br>123rf nuotr.
Šašlykai.<br>123rf nuotr.
Šašlykai.<br>123rf nuotr.
Veido kaukė su mineraliniu vandeniu ir medumi.<br>123rf nuotr.
Veido kaukė su mineraliniu vandeniu ir medumi.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 2, 2020, 9:52 AM

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ naujasis leidinys „Įkvėpimai“ siūlo keletą originalių būdų, kaip vandenį panaudoti itin netikėtais būdais.

„Pastebime, kad vandens pardavimai jau ne pirmus metus auga. Ir kol negazuoto vandens pardavimai auga gana nuosekliai, gazuoto vandens pardavimų šuolio nepastebėti neįmanoma. Per paskutinius porą metų jo pardavimai išaugo 24 proc.“, – dalijasi „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Dar viena įdomi tendencija: gazuoto vandens pardavimai priklauso nuo sezoniškumo. Tačiau jie išauga ne tik vasarą, bet ir žiemą – gruodžio mėnesį.

Burbuliuoti šaltibarščiai

Kas sakė, kad žiema – nėra tinkamas metas mūsų nacionaliniam patiekalui? Išdrįskite mineraliniu vandeniu praskiesti... šaltibarščius. Skonis – unikalus.

Reikės:

„Kol verda bulvės, nes šaltibarščiai be jų – pusė malonumo – sutarkuokite burokėlius, smulkiai supjaustykite agurkus, kietai virtus kiaušinius, svogūnų laiškus ir krapus.

Viską suberkite į dubenį, pabarstykite druska, įlašinkite citrinų sulčių ir išmaišykite.

Kefyrą gerai išplakite su mineraliniu vandeniu ir užpilkite burokėlių mišinį“, – receptu dalijasi „Maximos“ Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė.

Marinatas su mineralais

Pasak B. Baratinskaitės, pabarstę mėgstamais prieskoniais mėsą, tiesiog užliekite ją mineraliniu vandeniu.

Angliarūgštės burbuliukai mėsą suminkštins, o kepsnys išeis puikus.

Mineraliniame vandenyje rauginti agurkai

Reikės:

  • 1 kg agurkų;
  • 1 l mineralinio vandens;
  • 2 valgomųjų šaukštų druskos;
  • krapų;
  • 5 skiltelių česnako.

„Tiks bet koks dubuo su dangčiu arba stiklainis. Ant dugno paklokite krapų ir smulkiai pripjaustytų česnakų.

Ant šio mišinio išrikiuokite agurkus. Ant jų – vėl krapus ir česnakus. Kai sudėsite visą kilogramą, į kitą indą berkite druską ir užliekite ją mineraliniu vandeniu. Indą dėkite į šaldytuvą ir po paros jau valgykite šviežiai raugtus agurkus. Vasaros kvapas – viduržiemy“, – sako maisto gamybos ekspertė.

Vandens ir medaus kaukė

Per žiemą išsausėjusi veido oda padėkos, jei pamaloninsite ją negazuoto mineralinio vandens ir medaus kauke. 2 arbatinius šaukštelius medaus išmaišykite 50-yje mililitrų šilto mineralinio vandens. Kaukė drėkina ir minkština odą.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.