„Norfa“ siūlo vasarą be rūpesčių: pietus paruošite per penkias minutes

Vasara – metas, kai daug laiko leidžiame gamtoje, sode ar sodyboje, iškylaujame prie ežero ar upės. Ne visuomet turime galimybę pasigaminti pietus ar vakarienę, tačiau užsukę į bet kurią „Norfos“ parduotuvę galime įsigyti įvairiausių gaminių, kurie padės lengvai ir greitai paruošti patiekalą, kuris skoniu nenusileis paruoštam namuose.

 „Norfa“ siūlo vasarą be rūpesčių: pietus paruošite per penkias minutes.
 „Norfa“ siūlo vasarą be rūpesčių: pietus paruošite per penkias minutes.
 „Norfa“ siūlo vasarą be rūpesčių: pietus paruošite per penkias minutes.
 „Norfa“ siūlo vasarą be rūpesčių: pietus paruošite per penkias minutes.
 Šaltibarščiai su pienu.
 Šaltibarščiai su pienu.
 Alytuje įsikūrusiame „Rivonos“ konservų ceche darbai nenutrūksta visus metus.
 Alytuje įsikūrusiame „Rivonos“ konservų ceche darbai nenutrūksta visus metus.
 Alytuje įsikūrusiame „Rivonos“ konservų ceche darbai nenutrūksta visus metus.
 Alytuje įsikūrusiame „Rivonos“ konservų ceche darbai nenutrūksta visus metus.
 Alytuje įsikūrusiame „Rivonos“ konservų ceche darbai nenutrūksta visus metus.
 Alytuje įsikūrusiame „Rivonos“ konservų ceche darbai nenutrūksta visus metus.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 13, 2020, 8:37 AM

Alytuje įsikūrusiame „Rivonos“ konservų ceche darbai nenutrūksta visus metus. Dzūkijos sostinėje gaminama apie 90 rūšių gaminių – marinuotos daržovės ir vaisiai, uogienės, džemai, padažai, įvairiausios sriubos.

Tai vienintelis vaisių ir daržovių konservų cechas Pietų Lietuvoje. Jo produkcija iškeliauja ne tik į „Norfos“ parduotuves, bet ir į kitas šalis – Airiją, Baltarusiją, Jungtinę Karalystę, Estiją, Graikiją, Italiją, Kiniją, Izraelį, Latviją, Lenkiją, Rusiją, Vokietiją, Čekiją, JAV, Nyderlandus.

Kad atėjo vasara, cecho vadovas Aurimas Gargasas žino ne tik pagal kalendorių. Kai tik atšyla orai, šokteli marinuotų konservuotų burokėlių pardavimas. Vasarą tai populiariausia alytiškių produkcija.

Juk šiltasis metų laikas neįsivaizduojamas be šaltibarščių, kuriems paruošti šeimininkės ir perka marinuotus burokėlius.

Šaltibarščiai ruošiami tiek namų virtuvėje, tiek sodybose ar iškylaujant – prie šios sriubos lauže išsikepus bulvių pietūs bus nepakartojami.

„Rivonos“ konservų cechas šeimininkėms siūlo trijų rūšių konservuotus burokėlius: vienus – marinuotus pagal tradicinę senovinę receptūrą su acto rūgštimi, kitus – naujoviškesnius, su spirito actu ir be jokių E, ir trečia rūšis – burokėliai, marinuoti obuolių sultyse.

Populiariausi – marinuoti su acto rūgštimi, bet juos sparčiai vejasi burokėliai, marinuoti su spirito actu.

Obuolių sultyse marinuoti burokėliai, pasak A.Gargaso, labiausiai tinka garnyrui, mat yra saldžiarūgščiai, tačiau kai kurios šeimininkės juos renkasi ir šaltibarščiams gaminti.

Jeigu vasarą nesinori ilgai stovėti prie puodų, o valgyti tiek namuose, tiek iškylaujant norisi skaniai ir sveikai, nepamainomas pagalbininkas – konservuotos sriubos. Į puodą supylei stiklainio turinį, užpylei vandeniu, užvirei – ir gardžiausi pietūs ar vakarienė paruošti. O jei dar sriuba ant laužo virta, įgavusi dūmo kvapo, skonis vertas dievų.

Iškylautojai ar stovyklautojai, tie, kurie vasarą persikrausto į sodą, kur nėra patogios virtuvės, jau pamėgo „Norfos“ parduotuvėse parduodamas konservuotas sriubas, kuriose nėra jokių konservantų. Visos jos – natūralios, kaip virtos namuose.

„Visos sriubos yra pakaitintos aukštoje temperatūroje, todėl stiklainius galima ilgai laikyti kambario temperatūroje. Tai patogu tiek savaitgalį stovyklaujant gamtoje, tiek ir kasdien. Juk ne visuomet turime laiko gaminti patiekalą. Tad konservuotos sriubos – puiki išeitis ir itin užsiėmusiems žmonėms. Jų turint pietus ar vakarienę galima paruošti per penkias minutes“, – kalbėjo A.Gargasas.

Konservuotų daržovių sriubų galiojimo terminas – dveji metai. Pirkėjai „Norfos“ parduotuvėse turi daug galimybių išsirinkti, kokią sriubą virti, – raugintų agurkų, kuri yra viena populiariausių ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse valstybėse, rūgštynių, burokėlių sriubą ar barščius.

Aštresnio skonio gerbėjai perka charčio – ši alytiškių gaminama sriuba yra išskirtinė, mat į ją dedama natūralių pomidorų, ne pastos, todėl jos skonis ypatingas.

„Užsienio gamintojų sriuboje gausu įvairių priedų, skonio stipriklių, aromatinių medžiagų. Mūsų kelias vartotojų link – kitoks. Skonį suteikia natūralūs prieskoniai, todėl mūsų sriubos beveik nesiskiria nuo verdamų namuose, – kalbėjo A.Gargasas. – Paragavę mūsų sriubos žmonės keičia įpročius. Kam gaminti, jeigu skanios sriubos galima nusipirkti?“

Beje, itin paklausios šios sriubos buvo dėl koronaviruso Lietuvoje paskelbus karantiną – tuomet vaisių ir daržovių konservų cecho sandėliai ėmė sparčiai tuštėti. Kad parduotuvėse nepritrūktų populiariųjų sriubų, dirbti į cechą buvo priimta papildomų darbuotojų.

Konservų cecho vadovas teigė, kad vieni mėgsta šias sriubas virti vien tik atskiedę vandeniu, kiti įdeda kokių nors priedų – dešrelių, mėsos.

Silkutės mėgėjai taip pat gali negaišti laiko – užteks nusipirkti stiklainėlį „Rivonos“ konservų ceche paruošto garnyro, susipjaustyti silkę, užkloti ją garnyru ar įmaišyti į jį, ir galima skanauti pamėgtą patiekalą, paruoštą senu tradiciniu būdu.

„Garnyrą ruošiame iš morkų, svogūnų, pomidorų – taip, kaip ruošia daugelis šeimininkių namuose. Tik šiuo atveju viskas mūsų jau pagaminta. Tad neturint laiko ar tiesiog tingint gaminti mėgstamą silkės patiekalą galima paruošti labai greitai“, – dar vienu patarimu, kaip greitai paruošti patiekalą, pasidalijo A.Gargasas.

Vasara neįsivaizduojama ir be kepsnių, keptų grilyje ar ant laužo. O kepsniai ar šašlykai – be pomidorų padažo.

Konservų cecho vadovas išskyrė vieną ypatingą padažą, kurio galima įsigyti „Norfos“ parduotuvėse, – tai pomidorų padažas „Vaikams“.

„Jis gaminamas be standiklių, be konservantų, o skonis primena seną gerą pomidorų padažą. Šį padažą itin perka mokyklų ir darželių valgyklos, nes tiek skonis, tiek sudėtis tinka vaikams“, – teigė A.Gargasas.

O jei rinksitės garnyrą prie šašlykų, nepamirškite į krepšį įsikrauti „Rivonos“ konservų ceche paruoštų marinuotų agurkėlių su česnakais – pasak A.Gargaso, kas jų paragauja, perka ir vėl. Iškylautojai ar stovyklautojai pamėgo konservuotas sriubas. Visos jos – natūralios, kaip virtos namuose. „Rivonos“ konservų ceche Alytuje gaminamos marinuotos daržovės ir vaisiai, uogienės, džemai, padažai, sriubos.

Šaltibarščiai

Ruošdamos šaltibarščius kai kurios šeimininkės kefyrą skiedžia vandeniu, tačiau pastaruoju metu itin populiarėja šaltibarščiai, paruošti su pienu, – tuomet jie būna šiek tiek švelnesnio skonio. 

Reikės:

  • 1 litro kefyro
  • 0,5–1 litro pieno
  • 500 g marinuotų burokėlių
  • 4–5 agurkėlių
  • 3–4 virtų kiaušinių
  • smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų, krapų
  • druskos

Agurkus sutarkuokite, sumaišykite su pjaustytais krapais, svogūnų laiškais ir druska. Palaikykite 10–15 minučių, per tą laiką išsiskirs puikus aromatas.

Burokėlius sumaišykite su kefyru, po kelių minučių supilkite pieną, sudėkite agurkų ir žalumynų mišinį.

Jei norite, galite įmaišyti porą šaukštų grietinės. Galiausiai įmaišykite tarkuotus virtus kiaušinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.