Pamokė, kaip ruošti šaldytus koldūnus – net pirštelius aplaižysite

Turbūt retai sutiksime žmogų, kuris nemėgtų koldūnų ar virtinių. Tai puikus patiekalas pietums ar vakarienei, o kai kurie juos gali valgyti net ir pusryčiams. 

 Paruošti keptus koldūnus galima dviem būdais.<br> 123rf nuotr.
 Paruošti keptus koldūnus galima dviem būdais.<br> 123rf nuotr.
 Paruošti keptus koldūnus galima dviem būdais.<br> 123rf nuotr.
 Paruošti keptus koldūnus galima dviem būdais.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 18, 2021, 5:04 PM

Tačiau turbūt visi sutiks – koldūnų paruošimas yra nemažai darbo ir įgūdžių reikalaujantis procesas.

Visi, kurie nemėgsta stoviniuoti virtuvėje, koldūnų dairosi parduotuvių šaldikliuose. Jų pasirinkimas dabar toks, kad įtinka net patiems išrankiausiems. 

Šiandien pasidalinsime patarimais, kaip paruošti itin skanius šaldytus koldūnus – galbūt kai kam tai nebus nauja, tačiau tie, kurie išbando šį patarimą, vėliau koldūnus ruošia tiktai taip. 

Šaldytus koldūnus daugelis paprastai išverda, kaip nurodyta instrukcijoje. Tačiau ar bandėte juos iškepti?

Paruošti keptus koldūnus galima dviem būdais. Pirmasis – juos šiek tiek apvirti. Antrasis – kepti be jokio apvirimo.

Kepti apvirti koldūnai

Kokie šaldyti koldūnai geriausiai tinka kepti? Pirmiausia – mažesni. Skanesni bus ir tie, kurių tešlos lakštas plonesnis. Turbūt jau išbandėte daugybę koldūnų, tad žinosite, kuriuos rinktis.

Taip pat reikės druskos, mažo svogūno, lauro lapo, augalinio aliejaus. 

Užkaiskite puodą, užvirkite litrą vandens, berkite druskos, dėkite lauro lapelį, svogūną ir sumeskite koldūnus. 

Kai tik koldūnai iškils į paviršių, išgriebkite kiaurasamčiu ar nukoškite, nukratykite vandens perteklių ir suberkite į keptuvę su aliejumi. Aliejus neturėtų būti labai karštas, kad reaguodamas su vandeniu neaptaškytų. Kepkite koldūnus vartydami, kol gražiai apskrus.

Kepti koldūnai (be virimo)

Kepdami koldūnus, ką tik ištrauktus iš šaldiklio, sunaudosite mažiau indų ir šiek tiek laiko. Bet tai – ne vieninteliai privalumai. Taip ruošiant tešla sugeria mažiau aliejaus ir būna traškesnė. Visi apsilaižys pirštelius!

Tiesiai į karštą keptuvę suberkite šaldytus koldūnus, įpilkite aliejaus, šiek tiek pasūdykite. Šaldyti koldūnai gana greit ims skrusti. 

Pakepkite vartydami mentele, o kai apskrus, į keptuvę atsargiai, kad nesitaškytų, įpilkite penktadalį puodelio vandens. Uždenkite dangčiu, kad koldūnai šiek tiek pasitroškintų, sumažinkite kaitrą ir pakaitinkite dar keletą minučių – nelygu koldūnų dydis. 

Tiek į vienus, tiek į kitus kepamus koldūnus galima dėti smulkiai pjaustytų svogūnų, česnakų, petražolių, pipirų, druskos. 

Skanaus!

Parengta pagal „food.inmyroom“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.