Aš renkuosi tradicinį, patikimą kiaušinių marginimo būdą – su svogūnų lukštais.
Kad kiaušiniai būtų įvairesnių spalvų, juos dar pamerkiu į dažus.
Dalinuosi keliais patarimais.
Dažant kiaušinius svogūnų lukštuose, juos reikia kuo smulkiau sukarpyti. Dar geriau gausis, jei įmaišysite raudonų svogūnų lukštų, aš jų turėjau nedaug.
Taip išgausime įvairesnį kiaušinio raštą.
Taigi:
1) Į marlės skiautę sudėjau smulkiai karpytus svogūno lukštus.
2) Kiaušinį suvilgiau vandeniu, kad geriau apliptų svogūno lukštai ir įsukau į marlės skiautę (stenkitės, kad visas kiaušinis pasidengtų svogūnų lukštais) ir tvirtai surišau siūlu.
3) Į puodą su šaltu vandeniu įbėriau 1 v. š. druskos ir sudėjau kiaušinius.
4) Kiaušinius virkite tiek, kokio kietumo norėsite, tada palikau puode, kuriame virė, maždaug 1-2 val. (kuo ilgiau bus, tuo ryškesni gausis margučiai).
5) Išėmusi kiaušinius iš puodo (taip kaip virė), įdėjau į stiklinę su pasirinkta dažų spalva ir palikau maždaug valandai.
6) Kiaušinių „marškinėlius“ nurengiau ir palikau nudžiūti.
7) Kad kiaušiniai žvilgėtų, juos truputį aptepiau aliejumi.
Dažymui rinkausi baltus kiaušinius.
Gražių margučių!