Patarė, kaip kuo ilgiau išlaikyti šviežius nektarinus, persikus ar slyvas Glotnučio receptas

Prasidėjus nektarinų, persikų, abrikosų ir kai kurių slyvų sezonui, šių kaulavaisių jau atsiranda ir prekybos centruose.

Kaulavaisiai yra sveikas ir gardus užkandis, puikiai tinkantis ir desertams, ir salotoms, ir  mėsos patiekalams.<br> 123rf nuotr.
Kaulavaisiai yra sveikas ir gardus užkandis, puikiai tinkantis ir desertams, ir salotoms, ir  mėsos patiekalams.<br> 123rf nuotr.
 Gltonutis su slyvomis.<br> 123rf nuotr.
 Gltonutis su slyvomis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 31, 2021, 9:49 AM

„Kaulavaisių sezonas po truputį įsibėgėja daugelyje šalių – Graikijoje, Ispanijoje, Moldovoje ir kitose.

Tačiau nenustebkite, jei šiais metais prekybos vietose bus mažesnis kaulavaisių pasirinkimas, o jų kainos – didesnės: dėl šalnų Graikijoje ir Ispanijoje sumažėjo kaulavaisių derlius ir išaugo jų kaina“, – įspėjo bendrovės „Augma“ rinkodaros skyriaus vadovė Monika Kubiliūtė.

Ir nors šių vaisių derlius gali būti kiek mažesnis, rekomenduojama jais mėgautis, kol tęsiasi sezonas. Mat kaulavaisiuose yra daug naudingųjų medžiagų – vitaminų A, C ir E, skaidulų, antioksidantų.

Visos šios ir kitos medžiagos, esančios kaulavaisiuose, yra naudingos mūsų imuninei ir virškinimo sistemoms, geram regėjimui, stipriems kaulams.

Be to, kaulavaisiai yra sveikas ir gardus užkandis, puikiai tinkantis ir desertams, ir salotoms, ir mėsos patiekalams.

M. Kubiliūtė dalijasi praktiškais patarimais, kaip kuo ilgiau išlaikyti kaulavaisius šviežesnius:

  • abrikosai, persikai, nektarinai, slyvos, trešnės turi būti laikomos šaldytuve kuo žemesnėje temperatūroje – taip jų nokimas sulėtės;
  • jei norite, kad kaulavaisiai greitai neprinoktų, laikykite juos atskirai nuo šių vaisių ir daržovių: obuolių, abrikosų (juos geriau laikyti atskirai), avokadų, bananų, melionų, mangų, svogūnų, kriaušių, pomidorų – visi šie produktai išskiria daug etileno dujų, kurios skatina nokimą;
  • nektarinai, persikai, slyvos, visos uogos gali būti laikomos kartu – šie produktai neskatina vienas kito sunokti greičiau.

Sotusis glotnutis su slyvomis

Reikės:

  • 3 vnt. prinokusių slyvų
  • 2 bananų
  • 400 ml jogurto
  • 400 ml migdolų pieno

Gaminimas

Nuplaukite slyvas, perpjaukite jas perpus, išimkite kauliukus, sudėkite į trintuvę. Nulupkite bananus, supjaustykite ir sudėkite į trintuvę. Supilkite jogurtą ir migdolų pieną į trintuvę. Viską suplakite ir patiekite stiklinėse. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.