Štai ką reikia padaryti prieš verdant balandėlius – rezultatas bus daug geresnis

Daugelis namų šeimininkių turi savų paslapčių, kaip paruošti patiekalą, dėl kurių jis būna daug skanesnis ir originalesnis.

Balandėliai.<br>123rf nuotr.
Balandėliai.<br>123rf nuotr.
Balandėliai.<br>123rf nuotr.
Balandėliai.<br>123rf nuotr.
Balandėliai.<br>123rf nuotr.
Balandėliai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 4, 2021, 11:30 AM

Kad ir balandėliai – daugelio pamėgtas patiekalas. Idealūs balandėliai – tai sultingas ir aromatingas mėsos įdaras minkštuose kopūstų lapuose, kurio skonį pabrėžia prie jo derantis padažas.

Balandėlių ruošimo ypatumų yra gausybė – tereikia tik išbandyti ir atsirinkti tai, kas labiausiai tinka ir patinka jums.

Šį kartą siūlome paprastą gudrybę, kaip juos paversti dar skanesniais – tereikės atlikti vieną papildomą veiksmą prieš dedant juos į puodą ar troškintuvą. Žinoma, tai atims šiek tiek daugiau laiko, tačiau patikėkite – rezultatas to vertas.

Kaip žinia, dvi svarbiausios balandėlių sudedamosios dalys – faršas ir kopūstlapiai. Paruoškite įdarą su daržovėmis ar ryžiais ir prieskoniais, dėkite į kopūstalpį ir suvyniokite.

Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite paruoštus balandėlius. Apkepkite, kol lengvai paruduos, iš visų pusių, o tuomet sudėkite į troškintuvą ar puodą.

Kodėl reikia taip padaryti? Skrudinami kopūstai įgauna originalaus skonio, nes juose esantis cukrus virsta karamele, o tai troškinamam patiekalui suteikia sodraus ir originalaus skonio.

Galbūt patyrusioms šeimininkėms tai ir ne naujiena, tačiau pradedantiesiems tai žinoti tikrai pravers – ir tradiciniai balandėliai taps vienu mėgstamiausiu šeimos patiekalu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.