Troškinta konservuota vištiena drebučiuose: žinovė patarė, kaip ją paruošti

Vištiena ir iš jos pagaminti patiekalai puikiai žinomi mūsų virtuvėje. Visgi kai kurių vištienos gaminių taip paprastai neparuošite. Jei norite artimuosius palepinti skania ir sultinga troškinta vištiena, teks pasistengti. 

Troškintą konservuotą vištieną gaminkite iš natūraliais lesalais lesintų vištų mėsos su kaulais.<br> 123rf nuotr.
Troškintą konservuotą vištieną gaminkite iš natūraliais lesalais lesintų vištų mėsos su kaulais.<br> 123rf nuotr.
Troškintą konservuotą vištieną gaminkite iš natūraliais lesalais lesintų vištų mėsos su kaulais.
Troškintą konservuotą vištieną gaminkite iš natūraliais lesalais lesintų vištų mėsos su kaulais.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 27, 2022, 8:49 AM

Troškintą konservuotą vištieną gaminkite iš natūraliais lesalais lesintų vištų mėsos su kaulais – taip paruošite ne tik skanų, bet ir sveiką, kalciu ir kolagenu praturtintą patiekalą. 

Vištienos mėsos gabalėliai su kaulais saikingai pasūdomi, įtrinami natūraliais prieskoniais – pipirais, česnakais. Egzotiškų prieskonių ar kitokių skonio „gerintojų“ nepatariama naudoti – vištiena ir be jų puikiai atskleis savo skonį. 

Pasūdyta ir prieskoniais pagardinta mėsa sudedama į stiklainius, į kiekvieną stiklainį įpilama truputį vandens. Užsukti ir kiek vandeniu papildyti stiklainiai sudedami į konservavimui skirtą specialų aukšto slėgio indą.

Troškinama kontroliuojant temperatūrą bei slėgį pagal indo veikimo instrukciją. Troškinant aukšto slėgio inde išsaugomos maistingosios vištienos medžiagos, suminkštėja kauliukai. Tuo šis produkto paruošimo būdas skiriasi nuo troškinimo paprastame puode ar įprastoje orkaitėje.  

Taip paruošta vištiena gali būti laikoma 0–6 0C temperatūroje keletą mėnesių. 

„Atidarius gaminį rekomenduojama suvalgyti per 2 paras, o geriausia – iš karto. Tad vištienos konservavimui patogiausi 0,5 l talpos stiklainiai“, – pataria „Ilzenbergo dvaro ir ūkio“ vadovė Diana Jokimčienė.

Konservus gardinkite pagal savo įgeidžius – vieniems patinka daugiau druskos ar prieskonių, kiti nori druskos kuo mažiau. Tad receptus reikia prisitaikyti sau ir tai dažnai pavyksta ne iš pirmo karto – prireiks šiek tiek atkaklumo. 

Aromatinguose drebučiuose išlaikyta vištiena tiks ir kaip pagardas sriuboms, ir greitas užkandis iškylai gamtoje ar sveikas ir sotus siuntinukas studentui. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.