Netikėtas ingredientas pakeis vištienos sriubos skonį: kartą pabandę norėsite pakartoti

Skaidri ir sodri vištienos sriuba – turbūt viena geriausių sriubų šaltuoju metu. Ji ne tik pasotina, bet ir yra pats geriausias vaistas kamuojamiems peršalimo ligų.

Vištienos sriuba.<br>123rf nuotr.
Vištienos sriuba.<br>123rf nuotr.
Vištienos sriuba.<br>123rf nuotr.
Vištienos sriuba.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 17, 2022, 10:47 AM

Su tokia vištienos sriuba užaugo ne viena karta, tad jos skonis daugeliui pažįstamas nuo vaikystės. 

Bet jeigu manote, kad vištienos sriuba negali būti dar skanesnė, pabandykite į ją įdėti vieną netikėtą ingredientą. Vos šlakelis jo gali paversti sriubą neatsivalgomai skania. Tas ingredientas – tai citrinų sultys

Palyginti su kitomis, vištienos sriuba nėra itin intensyvaus skonio, tačiau nemanykite, kad įdėjus ko nors rūgštaus, rūgštumas gali tapti dominuojantis. Kaip aiškinama portale „Tasting table“, citrinų sultys suteikia ne tik rūgštumo – jos subalansuoja skonį, padaro jį pikantiškesnį, ryškesnį.

„The Seattle Times“ paaiškino, kodėl taip atsitinka: citrinų sultys yra rūgštis, o tai reiškia, kad jos suaktyvina skonio receptorius taip pat, kaip druska. Todėl jomis papildžius bet kurį patiekalą, skoniai sustiprėja, sukuriamas vadinamasis umamio efektas.

Kiek citrinos sulčių reikėtų pilti į vištienos sriubą?

į 1,5 l skysčių galima įpilti iki 50 ml citrinų sulčių, tačiau protingiausia vadovautis savo skoniu. Svarbiausia – nesupilti sulčių per anksti. Tik tuomet, kai sriuba bus išvirta, po šaukštą pilkite citrinų sultis, maišykite ir ragaukite. 

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.