Paprasta gudrybė padės ilgiau išsaugoti salotas – traškios ir nesuvytusios liks iki trijų savaičių

Visi žino: salotos sparčiai vysta. Vos tik parsinešate salotų ryšelį iš daržo, turgaus ar parduotuvės – jei tik nesunaudojate iškart, jos suvysta, po to paruduoja, kartais pažliunga ir pradeda skleisti nekokį kvapą. 

 Salotos.<br> 123rf nuotr.
 Salotos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2022, 8:30 AM, atnaujinta Jun 16, 2022, 8:36 AM

Ekspertas pasiūlė išeitį, kaip jas ilgiau išsaugoti – teigiama, kad salotas  standesniais lapais – gūžines ar romanines – galima išsaugoti šviežias net iki trijų savaičių ar ilgiau.

„Kitchen Tips Online“ ekspertas Mike'as paaiškino, jog salotos vysta ir ruduoja dėl etileno dujų. 

Jas natūraliai išskiria salotos, vaisiai, daržovės ir kiti augalai, kai jie pradeda pūti ar yra pažeidžiami. 

„Pavyzdžiui, gendantys obuoliai išskiria etileno dujas, todėl sakoma, kad vienas blogas obuolys sugadina visą dėžę, nes pūdamas išskiria daugiau etileno dujų“, – aiškino jis.

Salotos taip pat išskiria etileno dujas, bet labai nedaug. Kur kas daugiau šių dujų jos išskiria, kai yra supjaustytos. 

Pasak Mike'o, gamintojai ne veltui salotas pakuoja į plastikinius maišelius – dėl to etileno išsiskyrimas sumažėja. 

Tad pirmiausia jis siūlo imti pavyzdį iš gamintojų – salotas sudėti į plastikinį maišelį ir neišimti, kol nebūsite pasiruošę jų valgyti. 

Be to, pravartu turėti ne bet kokį, o plastikinį užsegamą maišelį su užtrauktuku – iš tokio maišelio lengva pašalinti orą. Negaudamos deguonies salotos ilgiau išliks šviežios ir traškios. 

„Išspausti orą galima per nedidelį tarpelį ranka ar išsiurbti šiaudeliu. Kai pasiimate tiek salotų, kiek norite suvalgyti, turėtumėte dėti jas atgal į maišelį ir vėl pašalinti orą“, – patarė Mike'as.

Taip supakuotas salotas jis patarė laikyti šalčiausioje šaldytuvo vietoje – apatiniame stalčiuje, ir jos išliks šviežios net tris savaites.

Ar šis metodas tikrai veiksmingas? Po „YouTube“ vaizdo įrašu, kuriuo pasidalijo Mike'as, atsiliepimus paliko šimtai žmonių. 

Pavyzdžiui, Sandra pakomentavo: „Peržiūrėjau šį vaizdo įrašą ir išbandžiau šį patarimą. Galiu pasakyti tik AČIŪ! Mano salotos išliko šviežios ir žalios ištisas penkias savaites, nes gamindama sumuštinius sunaudoju jų tik po truputį. Ištisos penkios savaitės! Buvau priblokšta – su visais dalinuosi šiuo patarimu.“

Tuo metu Terry salotas suplėšo rankomis, sudeda į didelį užtrauktuku užsegamą maišelį, iš abiejų pusių įdeda popierinį rankšluostį ir išsiurbia orą – salotos valgomos ir skanios išlieka beveik mėnesį.

Parengta pagal express.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.