Ruošdami šventinius patiekalus nepamirškite prieskoninių žolelių: štai kas kam tinka

Per šventes lietuviai gamina daug – nuo žuvies ir mėsos patiekalų iki įvairiausių mišrainių ir salotų. Prieskoninės žolelės čia puikiai praverčia – jos praturtina patiekalų skonį ir kvapą. 

Prieskoninės žolelės pagerina patiekalų skonį.<br>123rf nuotr.
Prieskoninės žolelės pagerina patiekalų skonį.<br>123rf nuotr.
Prieskoninės žolelės pagerina patiekalų skonį.<br>123rf nuotr.
Prieskoninės žolelės pagerina patiekalų skonį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 22, 2022, 8:21 AM

UAB „Augma“ Tiekimo skyriaus vadovė Simona Vilkanec teigia, kad įmonės klientai vertina platų prieskoninių žolelių pasirinkimą ir šventiniu periodu jų užsakymai gerokai padidėja. Bendrovės atstovė dalijasi įžvalgomis, kokios žolelės praverstų jūsų šventiniams patiekalams.

Laurų lapai

Laurų lapai suteikia patiekalams „ryškumo“, todėl jie yra nepamainomi sočiuose troškiniuose ir kituose ilgai troškinamuose patiekaluose. Jie suteikia pipirinį, netgi šiek tiek vaistinį skonį. Lauro lapus  naudokite pradėdami gaminti ir juos išmeskite, kai patiekalas bus paruoštas. Švieži lapai yra aitresni nei džiovinti – jei turite galimybę, visada naudokite šviežius lapelius.

Levandos

Šis puikus augalas ne tik puikiai atlieka dekoratyvinę paskirtį, bet ir yra naudojamas kaip prieskoninė žolelė įvairiuose patiekaluose. Tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams, tačiau naudokite saikingai, nes žolelės yra aitrios.

Mėtos

Mėtos yra nepamainomos žolelės – tinka tiek maistui ruošti, tiek kokteiliams, arbatoms. Dėl vertingų gydomųjų savybių yra auginamos nuo seniausių laikų. Mėtų arbata padės palengvinti virškinimą, tačiau negerkite jų prieš miegą, nes mėtos turi ir stimuliavimo efektą.

Raudonėliai

Raudonėliai yra nuostabios Viduržemio jūros regiono žolelės, plačiai naudojamos italų ir graikų virtuvėse, puikiai derančios su daržovėmis, tokiomis, kaip pomidorai, baklažanai ir moliūgai, o taip pat su mėsa: aviena ir vištiena. Raudonėliai taip pat prisideda prie virškinimo lengvinimo, veikia ir kaip antiseptikas.

Šalavijai 

Kulinarijoje šalavijai naudojami su riebiais ingredientais, tokiais, kaip kiauliena, nes taip pat palengvina virškinimą. Šalavijai ypač gerai dera su pankoliais, galima gaminti įvairius marinatus, prieskonių mišinius. Žolelės turi ir antiseptinių savybių.

Rozmarinai 

Dar viena nuostabi žolelė, pasižyminti puikiu skoniu. Rozmarinai naudojami daugybėje receptų, įskaitant keptas daržoves, įvairiausius mėsos (ėrienos, vištienos) kepsnius. Puikiai dera su halumio sūriu.

Čiobreliai

Čiobreliai yra žinomi dėl savo puikių medicininių savybių, bet jie nepamainomi ir kulinarijoje. Puikiai tinka tiek mėsos patiekalams, tiek daržovių. Nepamirškite savo troškinių ir sriubų pagardinti čiobreliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.