Štai kokius puodus renkasi sveikuoliai ir tie, kurie nori sutaupyti laiko ar pinigų

„Katilėli, virk!“ – tai tie stebuklingi žodžiai, kurių tapimas tikrove suteiktų džiaugsmą kiekvienam, kasdien nerimstančiam dėl maisto gaminimo. Tereikia turėti tą stebuklingą katilėlį.

 Greitpuodis gali pakeisti ne vieną virtuvės bei buitinės technikos prietaisą.<br> 123rf nuotr.
 Greitpuodis gali pakeisti ne vieną virtuvės bei buitinės technikos prietaisą.<br> 123rf nuotr.
 Greitpuodis gali pakeisti ne vieną virtuvės bei buitinės technikos prietaisą.<br> 123rf nuotr.
 Greitpuodis gali pakeisti ne vieną virtuvės bei buitinės technikos prietaisą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 14, 2023, 2:50 PM, atnaujinta Apr 27, 2023, 10:47 AM

Stebuklingas katilėlis arba greitpuodis 

Greitpuodžiai arba daugiafunkciniai puodai – tie prietaisai, kuriais galima ruošti įvairiausius patiekalus, darbą atlikti 3–4 kartus greičiau nei įprastai ir, kas šiandien ypač aktualu, sutaupyti iki 70 proc. energijos sąnaudų.

„Šie puodai vis labiau populiarėja ir tarp sveikos mitybos entuziastų. Juk tai ne tik sveikas maisto ruošimo būdas – tai ir galimybė išsaugoti produktuose esančius vitaminus bei mikroelementus. O juk niekas nenori atsisakyti valgyti ne tik skanų, bet ir sveikatai naudingą maistą“, – pasakoja prekybos centro internete „Varlė.lt“ produkto vadovė Ina Gadeikienė.

Dabartiniame skubančiame pasaulyje ne mažiau aktualus kriterijus yra laikas. Patiekalų ruošimas tikrai užtrunka. Ar teko kada nors pasiskaičiuoti, kiek laiko iš savo dienos išbraukiate paskirdami jį vien tik ruošai virtuvėje? Taigi kiekvienam skubančiam ar mamoms, auginančioms mažus vaikus, šis katilėlis valandėlę kitą sutaupytų.

Naujos kartos prietaisas

Greitpuodis gali pakeisti ne vieną virtuvės bei buitinės technikos prietaisą, pavyzdžiui, troškintuvus, keptuves, puodus, taip pat orkaites, kaitlentes ir netgi grilio keptuves. Taigi nors pats įtaisas užima nemažai vietos, jos pakankamai atlaisvės dėl puodo teikiamų galimybių.

O štai naudojimasis juo tikrai nėra sudėtingas. Nemėgstantiems gaminti tai ypač puiki priemonė, maisto ruošimą padaranti žymiai lengvesniu ir greitesniu procesu.

Greitpuodis gali būti tiek savarankiškas prietaisas, tiek daugiafunkcinis įrenginys. Abiejų variantų veikimas paremtas slėgio principu. Kiek pirmasis veikia nuo kaitlentės skleidžiamos šilumos, tiek antrasis – nuo tiesioginio elektros maitinimo.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis greitpuodį?

Medžiaga, iš kurios pagamintas greitpuodis

Reikėtų atkreipti dėmesį į dvi puodo dalis – tai išorinę ir vidinę. Išorinė dažniausiai gaminama iš vieno šių metalų – nerūdijančio plieno arba aliuminio. Kiekviena medžiaga turi savus privalumus ir trūkumus. Pirmasis pasižymi savo ilgaamžiškumu, tačiau jis yra brangesnis. Aliuminis pigesnis, taip pat puikiai praleidžia šilumą, vis dėl to turi savybę ilgainiui deformuotis.

Vidinis puodas gali būti iš nerūdijančio plieno arba padengtas nepridegančia danga. Vadinasi, pasirinkimas tarp ilgaamžiškumo arba nepridegančio paviršiaus. Apsisprendus dėl pastarojo ilgainiui vertėtų stebėti, ar šis sluoksnis neėmė pleišėti. Tokiu atveju jo dalelės, patekusios į maistą, tampa nuodingu pagardu.

Greitpuodžio talpa

Tai kriterijus, kuris priklauso tiesiogiai nuo kiekvieno asmeninių poreikių. Dažniausiai pasitaikanti puodo talpa – nuo 2,5 iki 10 l. Rekomenduojama 1–2 asmenims rinktis 2–3 l talpos puodą, 3–4 asmenų šeimynai – 5 l. Prisiminkite, didesnė talpa visad pravers, jeigu esate pratę maistą gaminti kelioms dienoms.

Funkcionalumas

Šis aspektas aktualus daugiafunkciniams įrenginiams. Jie pasižymi tikrai gausiu įvairiausių programų sąrašu. Egzistuoja netgi tokių prietaisų, kurie gali kepti ore, kepti kepinius, skrudinti, gaminti garuose ar lėtai virti. Vis dėlto patartina visų pirma atkreipti dėmesį į išties jums kasdien aktualius gaminimo būdus.

Patogumas

Patogumo dėlei visuomet paranku rinktis tokius prietaisus, kurie gelbsti ir kuriuos paprasta prižiūrėti. Greitpuodžių pasiūloje tikrai rasite modelių, drąsiai plaunamų indaplovėje. Laikmatis už jus skaičiuos reikalingas minutes, o joms pasibaigus praneš garsiniu signalu.

Norėdami paleisti gaminimo procesą kiek vėliau, turėsite galimybę atidėti programos pradžią. Labai patogu pasinaudoti ir maisto šildymu, o dar šauniau atrasti šilumos palaikymo funkciją, vadinasi, pagaminus maistą jis dar ilgai išliks šiltas.

Taigi, pasidairykite, kuris iš modelių turi vienas ar kitas daugiau patogumo suteikiančias funkcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.