Paaiškino, kiek iš tiesų galima laikyti sviestą kambario temperatūroje

Ar kelias valandas palikę sviestą ant stalo susimąstėte, kiek iš tikrųjų gali būti saugu jį ten laikyti? Daugelis žmonių palieka sviestą kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų ir būtų lengva užtepti ant duonos.

 Sviestas.<br>123rf nuotr.
 Sviestas.<br>123rf nuotr.
 Sviestas.<br>123rf nuotr.
 Sviestas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-04-16 17:03

Pažvelkime į sviesto sudėtį ir tai, kiek laiko jis gali būti kambario temperatūroje.

Kas yra sviestas? Tai pieno produktas, kuris gaminamas atskiriant kietąsias medžiagas – riebalus – nuo skysčio – pasukų. Svieste turi būti ne mažiau kaip 80 procentų riebalų. Sviesto spalva gali būti nuo baltos iki tamsesnės geltonos, priklausomai nuo to, kuo šeriamos karvės.

Jei sviestas pažymėtas kaip „saldžios grietinėlės sviestas“, tai reiškia, kad grietinėlė, naudota jam gaminti, buvo pasterizuota. Pasterizavimas – tai procesas, kai kremas termiškai apdorojamas, kad sunaikintų kenksmingus mikroorganizmus.

Ar galima laikyti sviestą kambaryje?

JAV Žemdirbystės departamentas nurodo, kad sviestas gali pastovėti kambario temperatūroje. Bet jei jis ten paliekamas keletui dienų, sviestas gali apkarsti.

Todėl nerekomenduojama palikti sviesto kambario temperatūroje ilgiau nei vieną ar dvi dienas.

Geriausia sviestinėje kambario temperatūroje laikyti tik tiek sviesto, kiek jo bus sunaudota per 1–2 dienas – tuomet visuomet mėgausitės geriausiu jo skoniu.

Parengta pagal cnn.com

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.