Šeimininkės dalijasi gudrybėmis, kurios padės ilgiau išsaugoti nuskintas salotas

Nusipirkus ar iš sodo parsivežus salotų ne visuomet jas sunaudojame iš karto. Kiekvienas yra patyręs: tik palik jas keletui dienų nepaliestas, ir jos suvysta, tampa tižios, suzmekusios, o tuomet lieka vienintelis kelias – į šiukšliadėžę.

 Salotos.<br> 123rf nuotr.
 Salotos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-06 07:57, atnaujinta 2023-06-29 12:56

Šeimininkės interneto forumuose dalijasi savo patarimais, kaip apsaugoti salotų lapus nuo suvytimo – tai padaryti padės keletas paprastų priemonių.

„Nešvaistykite salotų! Jeigu nusipirkote salotas ar jų mišinį maišeliuose, ilgiau jas išsaugoti galima į maišelį įdėjus vieną lapelį popierinio rankšluosčio – jis sugers visą drėgmę. Maišelį reikėtų laikyti šaldytuve“, – patarimu dalijasi Birutė.

Pasak jos, pakaks vos vieno popierinio rankšluosčio lapo – jis sugers drėgmės perteklių, todėl žalumynai ilgiau nesuges.

Panašiai salotas laiko ir Ilona: „Nuskintas salotas nuplaunu, nupurtau vandenį, suvynioju į popierinį rankšluostį, visa tai dedu į maišelį, laikau šaldytuve. Salotos išlieka šviežios savaitę“.

Kitos moterys teigia laikančios salotas sandariose dėžutėse arba stiklainiuose – vienos pasisako už tai, kad jas prieš tai reikia nuplauti, o kitos į stiklainį deda neplautas, sausas salotas. Abiem atvejais, kaip teigiama, salotos taip pat išsilaiko savaitę.

O jeigu salotos ar kiti žalumynai jau pradėjo vysti, bet dar nesugedo, portalas „Daily Mail“ pasidalijo patarimu, kaip juos atšviežinti.

Apvytusius lapus galima atgaivinti pamerkus juos kelioms minutėms į ledinio vandens sklidiną dubenį – tiesiog į dubenį įpilkite vandens ir įdėkite ledukų. Tai padės greitai atšviežinti salotas ir sugrąžinti joms buvusį traškumą. Tas pats metodas tinka ir įvairiems žalumynams – bazilikams, petražolėms, šalavijams ar kitoms žolelėms atgaivinti.

Svarbiausia iškart, kai ištrauksite žalumynus iš vandens, nuo jų nupurtyti vandenį, suvynioti į virtuvinį rankšluostį ir laikyti juos šaldytuve, jeigu iškart nesunaudojate. Taip jie išliks švieži dar kelias dienas.

Na, o jeigu nešatės salotas į darbą ir nenorite, kad jų lapai pietų dėžutėje apvystų, pabandykite pasinaudoti Australijos maisto tinklaraštininkių Sammy & Bella patarimu į dėžutę įdėti šiek tiek virtų ryžių.

Anot tinklaraštininkių, ryžiai ne tik paskanina salotas, bet ir sugeria visą nereikalingą drėgmės perteklių ir sultis, išsiskiriančias iš kitų daržovių, tokių kaip pomidorai. Tad net ir pietų metu jūsų salotos neatrodys ištižusios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.