Mažeikiškė atskleidė, kaip ruošia pomidorus žiemai: nulis pastangų, o rezultatas – puikus

Šiltnamiuose ir daržuose visu pajėgumu noksta įvairiausios gėrybės, o sandėlių lentynos pildosi stiklainiais su atsargomis žiemai.

 Pomidorai.<br> 123rf nuotr.
 Pomidorai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2023, 8:05 AM

Rauginti ar marinuoti agurkai, cukinijos, šparaginės pupelės, pomidorai visokiausiuose marinatuose, įvairiausios mišrainės ar sriubos, uogų ir vaisių džemai, uogienės, padažai ir pagardai – žiemą tikrai bus kuo pasimėgauti ir prisiminti dosnią vasarą.

Pilnėja ir šaldiklių lentynos – kaip žinia, tai vienas iš seniausių ir sveikiausių maisto produktų išlaikymo būdų, nes nereikia naudoti jokių papildomų priedų.

Mažeikiškė Irena su portalo lrytas.lt skaitytojais pasidalijo savo mėgstamu pomidorų išsaugojimo žiemai metodu.

„Jeigu norite išsaugoti patį natūraliausią savo pačių užaugintų pomidorų skonį, rekomenduoju juos šaldyti“, – tikina mažeikiškė.

Jos naudojamas metodas tikrai paprastas, nereikalaujantis didelių pastangų, daugybės įrankių ar priemonių.

Viskas, ko reikia – tai tik turėti pakankamai didelį šaldiklį ir plastikinių maišelių. Idealu – užspaudžiamų, bet jeigu neturite, tiks ir paprasti.

„Tai tikrai tinginių receptas, – nusijuokė Irena. – Nuplovusi ir nusausinusi pomidorus, pašalinu kietąją dalį, jeigu pomidorai dideli, o jeigu maži – šaldau sveikus. Sudedu į maišelius didesnėmis ar mažesnėmis porcijomis, ir – į šaldiklį.

Kai kokiam nors patiekalui ruošti prireikia pomidorų, išimu iš šaldiklio ir dedu į kriauklę. Užpilu karštu vandeniu – karščio gavusios pomidorų odelės nusilupa lengvai ir greitai. Tada juos supjaustau smulkesniais gabalėliais ir naudoju bet kokiems patiekalams ruošti.

Darbo tikrai nedaug, jokių marinavimų, stovėjimo prie viryklės, o rezultatas tikrai man patinka. Kai išbandžiau, darau tiktai taip“, – pasidalijo Irena.

Išbandykite ir jūs!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.