Žinomas šefas stebina gerbėjus tobulo omleto receptu: „Tai geriausia, ką esu valgęs“

Gardus omletas yra patys nuostabiausi pusryčiai. O jeigu dar omletas paruoštas tinkamai, apima tikra palaima valgant šį šiltą, lengvą, purų ir tinkamai pagardintą patiekalą.

 Omletas.<br>123rf nuotr.
 Omletas.<br>123rf nuotr.
Omletas.<br>123rf nuotr.
Omletas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 17, 2023, 8:20 AM

Atrodytų, paruošti gerą omletą yra gana paprasta, tačiau dauguma žmonių jį gamindami persistengia, neretai jį perkepa. Net ir patyrusioms šeimininkėms neretai omletas sukrenta, nebūna purus bei minkštas.

Daugelio mėgstamas televizijos laidomis išgarsėjęs šefas dalijasi omleto gaminimo meistriškumo pamoka. Visa paslaptis, pasak jo, slypi detalėse.

Prieš dešimt metų pamokęs pasigaminti tobulą omletą, J. Oliveris iki šiol sulaukia komentarų, kurie jam visiškai pritaria ir patvirtina: „Tai buvo geriausias omletas, kokį esu valgęs“.

Stebuklinga formulė yra paprastumas, tačiau svarbiausias yra dėmesys detalėms.

Vaizdo įraše šefas aiškina: „Omletas yra fantastiškas patiekalas: pigus, lengvai pritaikomas, jam galima naudoti įvairiausius produktus“.

Pasak britų virtuvės šefo, omletas iš tiesų yra patiekalas, kuris iš tikrųjų nepelnytai neįvertintas.

J. Oliveris į omleto masę nepila nei pieno, nei grietinėlės – kiaušinius suplaka tik su druska ir pipirais.

Tuomet į keptuvę pila alyvuogių aliejaus, deda šaukštą sviesto ir leidžia jam ištirpti ant vidutinės ugnies. Šefas įspėja jokiu būdu nekepti per karštai ir per greitai, mat, jo žodžiais tariant, bus „siaubinga“.

Supylęs plaktus kiaušinius jis pirmas 20–30 sekundžių šakute stumdo masę į vidurį, o atsiradus tuščiai vietai keptuvėje, paverčia ją šonu ir užpildo ją vis dar skysta kiaušinių mase.

Tuomet sumažina kaitrą ir ant dar minkšto kiaušinio užtarkuoja šiek tiek čederio sūrio, pridurdamas „jei norite, kad omletas būtų šilkinis ir skanus“. O tada leidžia jam lėtai kepti apie 40 sekundžių, kartais pakratydamas keptuvę ir mentele apibraukdamas šonus. Pasak jo, svarbu stebėti omleto spalvą ir neleisti jam perkepti.

Po to mentele perlenkia omletą perpus ir patiekia.

Vaizdo įrašas sulaukė gausybės gerbėjų pagyrų. Vienas sekėjas padėkojo: „Jamie, visi tavo patarimai nuostabūs“, kitas parašė: „Šis receptas yra auksinis! Labai paprasta ir skanu. Tai geriausias omletas, kurį esu valgęs.“

Parengta pagal express.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.