Bet kokių gerų salotų pagrindas yra lapinės daržovės, tačiau salotų problema ta, kad jas reikia suvalgyti kuo greičiau, kol dar nesugedo, nes jos turi labai trumpą galiojimo laiką.
Tačiau yra būdas, kaip užtikrinti, kad jūsų salotos išsilaikytų ne kelias dienas, o netgi kelias savaites. Viskas, ką turite padaryti, tai tinkamai jas apdoroti prieš dedant į šaldytuvą.
Kad salotos kuo geriau išsilaikytų iki šešių savaičių, pirmiausia jas pamerkite vandenyje su nedideliu kiekiu baltojo acto, kuris padeda pašalinti bakterijas ir nešvarumus nuo žalumynų.
Geriausias būdas tai padaryti – nupjauti salotų galą ir gerai nuplauti lapus po tekančiu vandens čiaupu, o tada panardinti į dubenį, pripildytą vandens su maždaug 60 ml acto.
Salotos turėtų mirkti šiame mišinyje apie dvi minutes. Tada ištraukite lapus ir dar kartą nuplaukite juos po čiaupu, kad pašalintumėte visus nešvarumus, kurie gali būti likę ant jų.
Drėgmė yra dar vienas svarbus veiksnys, lemiantis greitą salotų gedimą, todėl kitas žingsnis turėtų būti įsitikinti, kad salotų lapai yra visiškai sausi prieš dedant į šaldytuvą.
Tam naudokite salotų džiovyklę arba tiesiog padėkite lapus ant popierinio rankšluosčio porai valandų.
Kai salotos bus visiškai sausos, laikykite jas stikliniame inde. Stiklas yra atsparesnis temperatūros pokyčiams nei plastikas, todėl padeda išlaikyti ilgiau maistą šviežią.
Taip pat į indą galite įdėti popierinį rankšluostį, ir jūsų salotos turėtų išsilaikyti iki šešių savaičių.
Parengta pagal mirror.co.uk.