Įdėjus šį ingredientą grikiai niekad nebus kartūs, sausi ir pridegę prie puodo dugno

2025 m. vasario 7 d. 10:27
Jei norite sužinoti, kaip virti grikius, kad jie nepridegtų, jums reikės tik vieno ingrediento.
Daugiau nuotraukų (3)
Net ir grikiai, kurie laikomi gana paprasta grūdine kultūra gaminant maistą, ne visada pavyksta išvirti be problemų. Jei dažnai jums po virimo pasirodo kartūs, sausi ir pridegę prie puodo dugno, reikia nepamiršti ir virimo metu pridėti tik vieną ingredientą.
Kalbame apie paprastą valgomąją sodą. Kodėl šis produktas padės išgauti skanius ir traškius grikius, kurie nesulips? Viskas dėl jos savybių: padeda pašalinti sulipimo galimybę;
suteikia kruopoms purumo ir oro konsistenciją;
neutralizuoja pernelyg specifinį grikių kvapą, kuris ne visiems patinka;
išvalo kruopų grūdus nuo nuosėdų ir šiukšlių, kurios iškyla į paviršių, jei grikius verdate vandenyje su geriamąja soda.
Tačiau taip pat reikia žinoti, kaip teisingai įberti sodos, kad nesugadintumėte patiekalo.
Pirmiausia grikius reikia virti klasikiniu būdu, kol jie bus pusgaminiai. Kai grūdai jau pradės brinkti, įberkite šiek tiek valgomosios sodos (pravers tiesiog peilio galiukas). Jei vandens paviršiuje pamatysite šiukšlių ar žvynelių, juos reikia nedelsiant pašalinti šaukštu, rašo tsn.ua
košėGrikiaikruopos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.