EUROLYGA 2023

Lietuvoje ؘ– naujo formato motociklų varžybos

Spalio 14 d. vyks motokroso ir enduro disciplinų mišinio lenktynės „Jasikonio ištvermės varžybos“ Mickūnų MX parke. Šiomis varžybomis bus ne tik uždarytas motociklų sporto varžybų sezonas, bet bus ir antrą kartą išbandytas naujas varžybų formatas, kurio metu svarbiausia – komandinis darbas.

 Varžybų momentas<br> Organizatorių nuotr.
 Varžybų momentas<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 12:03 PM

Varžybų organizatorius, daugkartinis Lietuvos motokroso čempionas Arminas Jasikonis panašaus tipo varžybose lankėsi Nyderlanduose ir Vokietijoje, tačiau pastebėjęs, kad lietuviams labai patinka komandinis darbas, pasistengė varžybose kuo labiau pabrėžti dviejų komandos narių bendradarbiavimą. Pirmosios „Jasikonio ištvermės varžybos“ vyko 2022 metais ir susilaukė didelio sportininkų dėmesio, o šiemet bus jau antras kartas.

„Šiemet šiek tiek pakeitėme varžybų taisykles, 2022 metais buvo galima startuoti dviem profesionalams komandoje, tačiau šiemet to daryti nebegalima. Sportininkai galės sudaryti komandas iš „Hobby“ ir „PRO“ klasių arba abu sportininkai galės atstovauti „Hobby“ klases. Varžybos vyksta tai pat kaip ir kitos varžybos tik tiek, kad tai vyksta su komandos partneriu – komandininku. Pasikeitimai su komandininku nėra ribojami, dėl to šiose varžybose labai svarbu pasirinkta gera taktika. Taip pat šiemet padarėme, kad pasikeitimai įvyktų saugiau – pasikeitimo greitis negali būti trumpesnis nei 30 sekundžių, kitaip komanda pelnys baudą“, – pasakoja apie atnaujinimus varžybų organizatorius A.Jasikonis.

Kadangi tai paskutinės sezono varžybos, čia nebus apsieita ir be linksmosios dalies – dalyviai kviečiami persirengti įvairiais kostiumais. Praeitais metais šią idėją pradėjo kelios komandos persirengusios vaikiškais personažais, viščiukais, vienaragiu, dėl to tikimasi daugiau sportininkų su kūrybiškais kostiumais. Originaliausiai persirengusi komanda laimės „Vostok“ laikrodžius.

„Mano tikslas – padaryti varžybas kaip didelę šventę. Nors šiemet tik antri metai, kai organizuoju ištvermės varžybas ir kol kas visas biudžetas yra iš asmeninių lėšų, bet noriu, kad renginys būtų smagus ir oho žiūrovams ir dalyviams, tam atiduodam visą save. Sportininkų laukia daug įvairių prizų, dėl to esu labai dėkingas renginio partneriams, kurie prisideda prie šios šventės kūrimo“, – džiaugiasi A.Jasikonis.

Sportininkai ir žiūrovai turės galimybę užsisakyti maisto, su gera muzika visas varžybas džiugins DJ. Žiūrovai galės dalyvauti loterijoje ir laimėti įvairius prizus, kuriuos organizatorius ketina atskleisti likus kelioms dienoms iki varžybų.

„O dėl maišyto varžybų formato bus galima pamatyti tiek motokroso elitą, tiek enduro sportininkų elitą!“ – pasakoja apie varžybų privalumus A.Jasikonis.

Jasikonio ištvermės varžybos vyks Mickūnų motokroso parke, Anykščių raj. spalio 14 d., važiavimai prasidės 11 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.