EUROLYGA 2023

Lygių nėra: M. Verstappenas trečią kartą iš eilės tapo „Formulės 1“ čempionu

Maxas Verstappenas po Kataro sprinto lenktynių užsitikrino trečiąjį „Formulės 1“ čempiono titulą iš eilės ir prisijungė prie nedidelio legendų rato.

 Maxas Verstappenas<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Maxas Verstappenas<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2023, 9:31 PM, atnaujinta Oct 7, 2023, 9:35 PM

26-erių „Red Bull“ lenktynininkui reikėjo finišuoti bent šeštoje pozicijoje, norint tapti čempionu, o M.Verstappenas lenktynes baigė antroje pozicijoje.

Sprinto lenktynėse netruko chaoso. Jau nuo pirmųjų metrų pasimatė, jog minkščiausiomis padangomis važiuojantys lenktynininkai yra kur kas greitesni už pilotus su vidutinėmis padangomis ir M.Verstappenas iš karto nukrito į penktąją poziciją.

Visgi nuolatinės raudonos vėliavos neleido greitesniems lenktynininkams atitrūkti.

Iš pradžių iš trasos išvažiavo Liamas Lawsonas, vėliau suklydo Loganas Sargeantas ir galiausiai į avariją pateko Sergio Perezas, Estebanas Oconas ir Nico Hulkenbergas. Būtent po S.Perezo iškritimo tapo aišku, jog M.Verstappenas taps pasaulio čempionu.

Tuo tarpu įpusėjus lenktynėms minkščiausių padangų pilotai prarado savo pranašumą ir pradėjo užleidinėti pozicijas su vidutinėmis padangomis važiavusiems lenktynininkams.

Pirmoje pozicijoje finišavo ir pirmąją pergalę karjeroje iškovojo australas Oscaras Piastri su „McLaren“ bolidu. Trečias liko jo komandos draugas Lando Norrisas.

Už jų nugarų finišavo „Mercedes“ pilotai George'as Russellas ir Lewisas Hamiltonas

Čempionas iš Nyderlandų savo sąskaitoje turi 406 taškus ir likus dar šešiems etapams tapo nepavejamas savo komandos draugui Sergio Perezui, kuris turi 223 taškus.

M.Verstappenui tai yra trečiasis čempiono titulas iš eilės ir iš viso.

Taip pat po tris kartus pasaulio čempionais yra tapę australas Jackas Brabhamas, britas Jackie Stewartas, austras Niki Lauda ir brazilai Nelsonas Piquet su Ayrtonu Senna. Prancūzas Alainas Prostas ir vokietis Sebastianas Vettelis čempionais tapo po keturis kartus, argentinietis Juanas Manuelis Fangio triumfavo penkis kartus.

Daugiausiai – net po septynis pasaulio čempiono titulus turi vokietis Michaelis Schumacheris ir britas Lewisas Hamiltonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.