EUROLYGA 2023

A. Gelažninko komanda subyrėjo Maroke: G. Šatkus patyrė traumą ir kovos dėl kelialapio į Dakarą nebetęs

Šių metų paskutinysis Pasaulio ralio reidų čempionato etapas – Maroko ralis – ekipažams iš Lietuvos klostosi itin nesėkmingai. Atvažiavusi su didelėmis viltimis, iš varžybų traukiasi visa „AGDakar School“ komanda. Praėjusią dieną po smūgio supleškėjo Modesto Siliūno motociklas, o šiandien treneris vėl sulaukė skambučio iš organizatorių – šįkart kovoje su trasa krito Gediminas Šatkus.

 A. Gelažninko komanda subyrėjo Maroke: G. Šatkus patyrė traumą ir kovos dėl kelialapio į Dakarą nebetęs<br> AGDAKAR nuotr.
 A. Gelažninko komanda subyrėjo Maroke: G. Šatkus patyrė traumą ir kovos dėl kelialapio į Dakarą nebetęs<br> AGDAKAR nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 5:22 PM, atnaujinta Oct 16, 2023, 5:23 PM

„Gavom iš organizatorių skambutį, jog Gediminas nukrito nuo motociklo ir yra gabenamas į bivaką apžiūrai. Iš pradžių galvojome, kad tai geras ženklas, nes negabena tiesiai į ligoninę, o į bivaką, tačiau kaip paaiškėjo, tai įprasta procedūra. Po traumos sportininkai pirmiausiai apžiūrimi vietoje, vertinama jų būklė, o tik tada gabenami į ligoninę. Taip nutiko ir Gedui – įtariama, kad kažkas negerai dubens srityje ir gautas stiprus galvos smūgis“, – mokinio būklę komentavo Arūnas Gelažninkas.

Kaip pasakojo pats sportininkas, kadangi teko startuoti iš galinių pozicijų, G. Šatkus buvo pasiruošęs lenkti konkurentus tam, kad atsikovotų prarastą laiką. Dėl lenkimų ir sausos dangos, kuria teko važiuoti, lenktynininkus pasitiko dulkių debesis. Būtent dėl dulkių nepavyko pamatyti kelyje pasitaikiusios duobės. O tai lėmė smūgį ir vertimąsi per motociklo priekį. Nusileidimo būta smarkaus, kadangi iškart po smūgio sportininkas suprato, jog sugrįžti ant motociklo negali.

„Nuotaikos Gediminas neprarado, dar ir liuksų karts nuo karto parodo, tačiau panašu, kad į artėjantį 2024 metų Dakarą kelionė, veikiausiai, sustojo. Dabar svarbiausia įsitikinti, kad pačiam Gedui viskas gerai, o Dakarų dar tikrai bus“, – kalbėjo A. Gelažninkas.

G. Šatkus į ligoninę išgabentas tik apie 13:30 val. vietos laiku (15:30 val. Lietuvoje). Tiksli diagnozė ir traumos rimtumas paaiškės tik po išsamių tyrimų.

Maroko ralyje kovą tęsia 7 ekipažai iš Lietuvos. Pirmadienio rytą apie pasitraukimą iš Maroko ralio dėl neatstatomai pažeistos važiuoklės pranešė ir Rokas Baciuška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.