EUROLYGA 2023

„Formulės 1“ Meksikos kvalifikacijoje – „Ferrari“ triumfas

„Ferrari“ lenktynininkai kvalifikacijoje buvo stipriausi po greitų ratų per paskutinę sesijos dalį.

 Charlesas Leclercas<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Charlesas Leclercas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

f-1.lt

Oct 29, 2023, 4:25 PM

Kvalifikacija prasidėjo Lando Norriso nesėkme. Jis pirmaisiais ratais neužsitikrino ramaus gyvenimo, o kortas šioje situacijoje sumaišė Fernando Alonso. Veteranas apsisuko bei pirmoje kvalifikacijos dalyje privertė teisėjus kelti geltoną vėliavą pirmame sektoriuje, todėl Norrisas nesugebėjo parodyti greitojo rato bei savo pasirodymą baigė pirmoje dalyje, užėmęs 19 vietą.

F. Alonso po savo incidento pateko į antrą kvalifikacijos dalį, tačiau ten stebuklų neparodė. Ten savo pasirodymą baigė ir Yuki Tsunoda, Alexanderis Albonas, kurio greitasis ratas buvo ištrintas dėl trasos ribų pažeidimo.

Lemiamoje kvalifikacijos dalyje siurprizą pateikė „Ferrari“. Carlosas Sainzas vos pateko į paskutinę dalį, tačiau galiausiai užėmė net antrą vietą kvalifikacijoje. Pirmą vietą užėmė bei antrą „pole“ poziciją iškovojo Charlesas Leclercas.

Didžiausia sesijos staigmena – Danielis Ricciardo. Visos kvalifikacijos metu stabilumą demonstravęs australas liko ketvirtas. Jis užsitikrino startą iš antrosios eilės.

„Ferrari“ lenktynininkams nusileidęs Maxas Verstappenas užėmė trečią vietą. Jo komandos draugas ir vietinis herojus Sergio Perezas – penktas.

Dešimtuką uždaro „Mercedes“ lenktynininkai Lewisas Hamiltonas bei George'as Russellas, „Alfa Romeo“ duetas Zhou Guanyu ir Valtteri Bottas, taip pat vienintelis „McLaren“ atstovas Oscaras Piastris.

Beje, pačioje kvalifikacijos pabaigoje rezultatų pirmieji lenktynininkai nepagerino, kadangi pirmasis ratas buvo pats geriausias.

Būtina paminėti ir nusižengimų gausą šioje sesijoje. Dėl įvairių nusižengimų savo nuobaudų dar gali sulaukti Verstappenas, Russellas, Alonso (užlaikymas), Sargeantas, Hamiltonas, Guanyu (greičio viršijimas per geltoną vėliavą), Norrisas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.