EUROLYGA 2023

„Formulės 1“ lenktynėse Meksikoje – istorinis M. Verstappeno triumfas ir skausmingos avarijos

Maxas Verstappenas Meksikoje iškovojo istorinę šešioliktąją pergalę šiame sezone ir pagerino laimėtų lenktynių per vieną sezoną rekordą. Anksčiau šis rekordas taip pat priklausė olandui, kuomet praėjusiame sezone „Red Bull“ pilotas iškovojo penkioliką pergalių. Visgi šios lenktynės nesusiklostė kitam „Red Bull“ lenktynininkui meksikiečiui Sergio Perezui. Namų lenktynėse pilotas jau po pirmojo posūkio baigė savo pasirodymą.

 Maxas Verstappenas<br> Zumapress.com/SPO/ZEUS/Scanpix nuotr.
 Maxas Verstappenas<br> Zumapress.com/SPO/ZEUS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2023, 7:27 AM

Jau prasidėjus lenktynėms – neišvengta incidentų. Pirmajame posūkyje „Ferrari“ lenktynininkas monakietis Charlesas Leclercas buvo įspaustas tarp dviejų „Red Bull“ pilotų ir tai baigėsi nesėkme S.Perezui.

Kairėje pusėje buvusio meksikiečio nepastebėjo Ch.Leclercas, kas lėmė, kad abu pilotai susidūrė bei patyrė avariją. S.Perezas po šio incidento baigė lenktynes, o „Ferrari“ pilotas Ch.Leclercas tęsė savo pasirodymą, nors turėjo pažeistą priekinį sparną.

M.Verstappenas po pirmojo posūkio ir minėtojo incidento užėmė iš trečiosios vietos, nuo kurios pradėjo lenktynes olandas, pakilo į pirmąją ir galop iki pat lenktynių pabaigos neužleido lyderio pozicijos.

35-ajame rate įvyko dar vienas incidentas, kuomet „Haas“ lenktynininkas Kevinas Magnussenas patyrė šiurpią avariją. Dėl minėtojo incidento buvo iškelta raudona vėliava. Visgi viskas baigėsi gerai ir sportininkas jokių sveikatos problemų nepatyrė.

51-ajame rate – dar vienas, tačiau šįkart nedidelis incidentas. „Alpha Tauri“ pilotas Yuki Tsunoda susidūrė su „McLaren“ lenktyniniku Oscaru Piastri ir apsisuko trasoje. Po šios klaidos japonas iš 8-osios vietos krito į 16-ąją.

Per likusį lenktynių laiką į didesnį pokytį atliko tik britas Lando Norrisas, kuris sugebėjo pakilti iki 5-osios vietos.

Šešioliktą kartą šiame sezone laimėjęs olandas M.Verstappenas užfiksavo „Formulės 1“ rekordą. Olandas Meksikoje triumfavo šešioliktą kartą šiemet, o toks skaičius laimėjimų tapo didžiausiu per vieną sezoną. Prieš tai šio rekordo savininkas buvo tas pats M.Verstappenas, kuris praėjusias metais laimėjo 15-ą lenktynių.

Antrąją vietą šiose lenktynėse užėmė Lewisas Hamiltonas („Mercedes“), iš pirmųjų pozicijų lenktynes pradėję „Ferrari“ pilotai užėmė 3 (Ch.Leclercas) ir 4 (Carlosas Sainzas) vietas, penktas liko L.Norrisas, šeštąją vietą iškovojo George‘as Russellas, septintas lenktynes baigė australas Danielis Ricciardo, aštuntas – O.Piastri, devintas liko „Williams“ lenktynininkas Alexanderis Albonas ir paskutinįjį tašką susirinko „Alpine“ pilotas Estebanas Oconas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.