EUROLYGA 2023

Brazilijos „Formulės 1“ lenktynes iš lyderio pozicijos pradės M. Verstappenas

Pasaulio čempiono titulą užsitikrinęs „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas laimėjo penktadienį vykusią kvalifikaciją Brazilijoje.

 Brazilijos „Formulės 1“ lenktynes iš lyderio pozicijos pradės M. Verstappenas<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Brazilijos „Formulės 1“ lenktynes iš lyderio pozicijos pradės M. Verstappenas<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-04 11:56

Kvalifikacija buvo atidėtai 15-ai minučių dėl nuolaužų trasoje, o kaip vėliau paaiškėjo, tai turėjo itin didelės įtakos galutiniams rezultatams.

Pirmose dvejose kvalifikacijos dalyse netikėtai pavyko išvengti bet kokių staigmenų ir į paskutinę dalį pateko visų penkių geriausių komandų lenktynininkai.

Prieš prasidedant lemiamai daliai trasą pradėjo kaupti audros debesys, tad pilotai buvo priversti kuo greičiau fiksuoti greituosius ratus.

Būtent pirmieji į trasą išvažiavę lenktynininkai ir fiksavo geriausius rezultatus, o gale važiavusiems pilotams teko susidurti su drėkstančia trasa.

Įspūdingą laiką užfiksavęs M.Verstappenas užėmė pirmąją vietą, antras liko „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas, kuris prieš tai buvo laimėjęs dvi kvalifikacijas paeiliui.

Iš antrosios eilės startuos „Aston Martin“ lenktynininkai Lance‘as Strollas ir Fernando Alonso. Penktąją vietą užėmė „Mercedes“ žvaigždė Lewisas Hamiltonas, o jo komandos draugas George‘as Russellas liko šeštas. Tiesa, pastarasis už taisyklių pažeidimus susilaukė dviejų starto pozicijų baudos, dėl to lenktynes pradės iš aštuntosios vietos.

Pagrindinės lenktynės vyks sekmadienį, o šeštadienį „Formulės 1“ gerbėjus džiugins sprinto kvalifikacija ir lenktynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.