EUROLYGA 2023

Brazilijos lenktynėse – M. Verstappeno pergalė ir ant podiumo sugrįžęs F. Alonso

Chaotiškose Brazilijos „Formulės 1“ lenktynėse pergale džiaugėsi „Red Bull“ pilotas, pasaulio čempionas Maxas Verstappenas.

 Brazilijos lenktynėse – M. Verstappeno pergalė ir ant podiumo sugrįžęs F. Alonso<br> AP/Scanpix nuotr.
 Brazilijos lenktynėse – M. Verstappeno pergalė ir ant podiumo sugrįžęs F. Alonso<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2023, 11:08 PM

Chaosas trasoje užvirė jau apšilimo rate. „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas susidūrė su hidraulikos problemomis ir sudaužė savo bolidą. Sėdėdamas sudaužytame bolide monegaskas uždavė sau klausimą, kodėl jam nuolatos nesiseka.

Starto metu įvyko dar viena avariją, dėl kurios laikinai buvo sustabdytos lenktynės. „Williams“ vairuojantis Alexanderis Albonas užsikabino už Nico Hulkenbergo „Haas“ formulės ir praradęs kontrolę trenkėsi į kitą „Haas“ bolidą vairuojantį Keviną Magnusseną. Per šią avariją nukentėjo ir Oscaras Piastri su Danieliu Ricciardo, dėl ko australų lenktynės iš karto buvo sugadintos.

Lenktynių metu tapo aišku, jog „Mercedes“ bolidas šiais metais nepajėgus kovoti Brazilijos trasoje ir įprastai dėl podiumo pozicijų kovojantys Lewisas Hamiltonas ir George‘as Russellas trynėsi rikiuotės viduryje, o pastarasis lenktynėms artėjant prie pabaigos patyrė formulės gedimą ir lenktynių nebaigė.

Visų lenktynių metu užtikrintai pirmavęs M.Verstappenas šventė pergalę, o už jo lygiai taip pat užtikrintai važiavo Lando Norrisas su „McLaren“ bolidu.

Dėl trečiosios vietos vyko įspūdinga kova. Priešpaskutiniame rate Sergio Perezas su „Red Bull“ bolidu aplenkė „Aston Martin“ vairuojantį Fernando Alonso. Tačiau ispanas paskutiniame rate susigražino poziciją, o kova dėl paskutinės vietos ant podiumo vyko iki paskutinių metrų. Galiausiai F.Alonso varžovą aplenkė 0,053 sek. ir užėmė trečiąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.