EUROLYGA 2023

„Bridgestone“ grįžta į aukščiausio lygio automobilių sportą – tieks padangas „Formulės E“ čempionatui

TOKIJAS (2023 m. gruodžio 8 d.) – Pasaulio automobilių sporto tarybos posėdyje Baku, FIA patvirtino „Bridgestone Corporation“, kaip vienintelį būsimą padangų tiekėją ABB FIA „Formula E“ pasaulio čempionatui nuo 2026–2027 iki 2029–2030 metų sezono ir tai taps pagrindiniu koncerno tvarios pasaulinės automobilių sporto strategijos tikslu.

 „Bridgestone“ grįžta į aukščiausio lygio automobilių sportą – tieks padangas „Formulės E“ čempionatui<br> PEXELS nuotr.
 „Bridgestone“ grįžta į aukščiausio lygio automobilių sportą – tieks padangas „Formulės E“ čempionatui<br> PEXELS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2023, 8:57 AM

„Automobilių sportas yra „Bridgestone“ aistra. Visada buvo ir bus. Džiaugiuosi galėdamas paskelbti, kad šiais metais, kai švenčiame 60-ąsias savo veiklos automobilių sporte metines, grįžtame į FIA pasaulio čempionatą. Tęsdami savo 60 metų istoriją automobilių sporte, labai džiaugiamės galėdami tapti vieninteliu FIA padangų tiekėju „Formula E“ čempionate nuo 2026–2027 metų sezono.

„Bridgestone“ siekia vystyti tvarius pasaulinius aukščiausios klasės automobilių sporto produktus, vadovaudamasi savo neblėstančia aistra priimti iššūkį siekti tobulumo kiekvieną akimirką. Mūsų susitarimo su FIA pagrindas bus „ENLITEN®“ padangų technologijos plėtra ir tobulinimas, leidžiantis maksimaliai prisitaikyti prie naujo etapo, kurį vadiname „Naująją premium klase elektromobilių eroje“. Nekantriai laukiu, kai pradėsime veiklą „Formulės E“ lenktynėse“ – sako Shu Ishibashi, „Bridgestone Corporation“ pasaulinis generalinis direktorius ir vykdomasis atstovas.

„Bridgestone“ korporacija yra tiekusi padangas ir „Formulės 1“ lenktynėms, tačiau prieš daugiau kaip dešimt metų pasitraukė iš aukščiausio lygio lenktynių. Iki šiol „Bridgestone“ buvo „World Solar Challenge“ lenktynių elektromobiliais varomais saulės baterijomis išskirtiniu tiekėju. Be to, „Bridgestone“ padangomis lenktyniauja JAV vykstančių „IndyCar“ lenktynių serijos sportininkai. O nuo 2026 metų „Bridgestone“ grįžti į pasaulio čempionato statusą turinčias lenktynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.