EUROLYGA 2023

Dakaras baigtas dar vienam lietuviui: prireikė net sraigtasparnio

Su skausmu paskutines kelias dienas kovojęs klaipėdietis motociklininkas Modestas Siliūnas turėjo vieną tikslą – įveikti savo pirmąjį Dakaro ralį ir gauti dalyvio medalį. Po kritimo nuo motociklo sportininkas nekėlė sau podiumo vertų tikslų. Labai apmaudu, tačiau ir finišuoti ralio įskaitoje sportininkui šiemet nepavyks.

Dakaras baigtas dar vienam lietuviui: prireikė net sraigtasparnio.<br> Komandos nuotr.
Dakaras baigtas dar vienam lietuviui: prireikė net sraigtasparnio.<br> Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 2:31 PM, atnaujinta Jan 11, 2024, 4:04 PM

Šeštajame greičio ruože klaipėdietis ketvirtadienį paskutinį kartą organizatorių navigacijos sistemoje buvo užfiksuotas 152 kilometro kelio taške. Tačiau vėliau bivako A taip ir nepasiekė. Kaip Arūnui Gelažninkui pasakojo kuro užpylimo zonoje sutiktas keturratininkas Antanas Kanopkinas, kopose M. Siliūnas nebepajėgė pakelti motociklo, negali pavažiuoti ir kviečiasi organizatorių sraigtasparnį.

Vėliau šią žinią žinute komandai patvirtino ir pats sportininkas.

„Man viskas gerai, bet Dakaras baigėsi. Ačiū visiems. Dabar esu starte ir turbūt kažkur veš, berods į bivaką, iš kurio startavome,“ – rašė klaipėdietis.

M. Siliūno kelias Dakare tikrai nebuvo rožėmis klotas. Pirmuose etapuose klaipėdietis neišvengė skaudžių kritimų ant akmenų. Vienas iš kritimų antrajame greičio ruože apdaužė ne tik motociklą, bet ir patį lenktynininką. Būtent po šio kritimo, ralio dalyvį pradėjo kamuoti stiprūs peties skausmai, ypatingai paaštrėjantys po ilgų ralio dienų.

Po penktojo greičio ruožo kapitalinio remonto reikėjo ne tik M. Siliūnui, bet ir jo motociklui. Kaip kalbėjo pats sportininkas, greičių dėžė pradėjo streikuoti, bėgiai sunkiau jungėsi, kartais net išmesdavo įmuštą bėgį. Mechanikų komandai testuojant motociklą buvo užsikirtęs galinis ratas, kuris neatsiblokavo nuspaudus sankabą – tai išdavė, kad yra sukibę du dantračiai. Keičiant tepalą taip pat buvo rasta daug dantračių nuolaužų, dėl ko galiausiai buvo nuspręsta pakeisti variklį nauju ir gauti baudą.

Penktajame greičio ruože bendroje motociklų įskaitoje M. Siliūnas finišavo 69 vietoje, „Rally2“ klasėje – 47 vietoje. Bendroje įskaitoje po penkių ralio dienų, „Rally 2“ klasėje klaipėdietis užėmė 43-ąją vietą.

Lrytas.lt primena, kad Dakaras taip pat baigėsi ir Vaidoto Paškevičiaus ekipažui, kuris varžėsi sunkvežimių klasėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.