EUROLYGA 2023

Dakaro ralį įveikusi ir dešimtuke atsidūrusi E. Gelažninkienė: „Neapsakomas jausmas“

36 ekipažai – būtent tiek bagių sausio 5 d. pradėjo varžybas SSV klasėje sunkiausiame pasaulyje Dakaro ralyje. Tarp jų ir Lietuvai istorinis startas su pirmąja moterimi už vairo. Emilija Gelažninkienė tikrai sukūrė istoriją su debiutu Dakare – ji ne tik sėkmingai finišavo, bet ir bendroje įskaitoje pateko į greičiausiųjų ekipažų dešimtuką.

E.Gelažninkienė.<br>Rentway Dakar Team nuotr.
E.Gelažninkienė.<br>Rentway Dakar Team nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2024, 3:01 PM

Paskutinį, 175 kilometrų greičio ruožą Emilijos ir šturmano Arūno Gelažninko komanda įveikė per 2 val. 19 min ir 36 sek.. Toks rezultatas leidžia ekipažui dienos įskaitoje įsitaisyti 14-oje vietoje ir apginti 9-ąją vietą bendroje įskaitoje. Toks ir buvo pagrindinis komandos dienos tikslas.

Trasoje, kaip teigė A. Gelažninkas, netrūko akmenų, tad svarbiausia buvo išlaikyti stabilų tempą ir išvengti nuostolių. Kadangi planas pavyko ir finišas buvo sklandus bei užtikrintas, komanda nestokojo pačių geriausių emocijų.

„Ruože tikrai vėl gyvas galas akmenų, bet atvažiavom be aukų, visi ratai vietoje ir laikas mūsų geras. Esam žiauriai laimingi – po tokios pradžios, kai akimirką teko pagalvoti, kad Dakaras baigtas jau prologe, emocijos šiandien pačios geriausios. Man šis Dakaras kitoks, visomis prasmėmis labai sunkus, bet dabar labai gera ir lengva. Net geresnis jausmas, negu pačiam vienam finišavus,“ – teigė A. Gelažninkas.

„Neapsakomas jausmas čia būti. Dvi savaites važiuoji, kenti, būni, lipi per save, bet galų gale tikslą įvykdai ir esi finiše. Čia mus pasitiko daug lietuvių, palaikymas nerealus ir jis jaučiamas ne tik čia, bet ir socialiniuose tinkluose, sulaukiam daug žinučių. Tiesiog nerealu, esu labai dėkinga visiems, kurie prisidėjo prie šio starto ir finišo,“ – su ašaromis akyse kalbėjo E. Gelažninkienė.

Dakaro ralį, apėmusį daugiau nei 4260 kilometrų greičio ruožų, „Rentway Dakar Team“ įveikė per 67 val. 44 min. ir 45 sekundes. Toks rezultatas komandai leido bendroje įskaitoje iškovoti 9-ąją vietą, nuo lyderio atsiliekant kiek daugiau nei 10 valandų.

Primename, jog ekipažo dalyvavimas ralyje buvo pakibęs ant plauko, kai dar prologe, likus vos kilometrui iki finišo nepavykusio lenkimo metu juos taranavo kitas ekipažas. Tai pirmuose greičio ruožuose komandą nubloškė į patį startuojančių sąrašo galą, apsunkinant važiavimo sąlygas dulkėmis nuo sunkvežimių ir tamsa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.