„Euro 2012“: rinktinė, kuri nugalėtų Ispaniją

Ispanijos futbolo rinktinė flirtuoja su istorija. „La Furia Roja“ gali tapti pirmąja rinktine istorijoje, laimėsiančia tris didžiuosius futbolo turnyrus iš eilės. Ar kas nors gali juos sustabdyti?

Gediminas Reklaitis yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius.
Gediminas Reklaitis yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Reklaitis

Jun 29, 2012, 6:26 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:38 PM

Vis dar gali Italijos rinktinė. Komanda, kuri „Euro 2012“ vienintelė sugebėjo (jei neskaičiuosime 11 metrų baudinių) ir nuginkluoti Ikerą Casillasą, ir atimti iš Ispanijos taškų.

Be italų visai neblogų šansų paklibinti „Raudonosios furijos“ galybę turėjo Kroatija (grupėje) ir Portugalija (pusfinalyje), bet ispanai ir vėl išgyveno.

Vienintelė galimybė sustabdyti šią pragaro mašiną – sudaryti svajonių komandą. Vienintelė sau išsikelta sąlyga – ją sudaro tik žaidėjai iš tų rinktinių, kurios „Euro 2012“ jau žaidė su ispanais. Ta komanda yra tokia...

Vartininkas: Gianluigi Buffonas

Geriausias čempionato vartininkas (nepyk, I. Casillasai, darbo turėjai gerokai mažiau) ir vienas pretendentų į geriausio „Euro 2012“ žaidėjo titulą. Kad ir kokį fantastišką futbolą žaistų aikštėje, italų žygis be savo kapitono vartuose būtų pasibaigęs gerokai anksčiau.

Gynėjai: Fabio Contreao (kairė), Pepe ir Vedranas Čorluka (vidurys), Dario Srna (dešinė). Iš esmės čia būtų galima tiesiog sustatyti Portugalijos rinktinės gynybos ketvertą (pridėti Bruno Alvesą ir Joao Perreirą), nes „A Seleccao“ vienintelė atsilaikė prieš ispanų atakas, ir tai padarė net 120 minučių. Tačiau norisi apdainuoti neapdainuotus herojus. Asmeniškai labiausiai gaila Kroatijos rinktinės. Tik pagalvokite, jie žaidė vienoje grupėje su būsimais „Euro 2012“ finalo dalyviais! V. Čorluka šiame čempionate puikiai tvarkėsi sau neįprastoje vidurio gynėjo pozicijoje, o D. Srna šiai svajonių komandai būtų labai naudingas savo nesibaigiančiais reidais dešiniuoju kraštu (tai gerokai apramintų atakuoti mėgstantį ispanų kairįjį gynėją Jordi Albą) ir precizišku standartinių situacijų atlikimu.

Saugai: Daniele De Rossi (atraminis), Luka Modričius ir Andrea Pirlo (viduryje), Cristiano Ronaldo (kairėje), Mario Mandžukičius (dešinė).

Šios komandos schema – 4-5-1, o saugai išsidėstytų kaip apversta piramidė. D. De Rossi būtų svarbiausias baudos aikštelės prieigų valytojas. Šiame čempionate brangiausias Italijos rinktinės futbolininkas (pagal „Transfermarkt“ versiją) įrodė savo neabejotiną vertę žaisdamas ir vidurio gynėju, ir atraminiu saugu. Ir prie to paties galėjo įmušti gražiausią čempionato įvartį į Anglijos rinktinės vartus...

L. Modričius ir A. Pirlo pasižymi beveik neaprėpiama darbo amplitude. Kadangi ispanai ir prieš šią komandą (turbūt) sugebėtų ilgiau kontroliuoti kamuolį, vidurio gynėjai negali būti pasišventę tik kūrybai, kaip vokiečių Mesutas Ozilas. Apie A.Pirlo viskas jau išsakyta (duokite jam geriausio žaidėjo prizą!), o L. Modričius dėl kroatų nesėkmės liko šešėlyje.

O be reikalo – jei Ivanas Rakitičius po kosminio L. Modričiaus perdavimo būtų įmušęs įvartį galva... tai būtų gražiausias čempionato perdavimas, o „La Furia Roja“ žaidėjai galbūt jau gertų kokteilius kur nors Ibizos paplūdimiuose.

C.Ronaldo į komandą įtraukiu skaudama širdimi. Vien todėl, kad jis įnirtingai švaistytų A. Pirlo ir L. Modričiaus kuriamas progas. Bet talento, kad ir savanaudiško, reikia bet kuriai komandai. M. Mandžukičius dešinėje? Jei nepastebėjote, tai šis čempionato atradimas nuostabų įvartį į G. Buffono vartus įmušė būtent tada, kai iš atakos smaigalio buvo pastumtas labiau į dešinę. Be to, jam užtenka ir greičio, ir technikos žaisti atakuojančiu krašto saugu.

Puolėjas: M. Balotelli

O kas kitas? Jei italų neklaudžada su ispanais sužaistų tokias 45 minutes kaip su vokiečiais, I. Casillasui būtų riesta. Aišku, M. Balotelli gali netikėtai iš kelnaičių išsitraukti petardą ir paleisti tiesiai į teisėją, bet, kaip sakė vienas garsiausių visų laikų italų Niccolo Machiavelli, tikslas pateisina priemones.

Gediminas Reklaitis yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius

Daugiau Europos futbolo čempionato naujienų galite rasti portalo lrytas.lt rubrikoje "Euro 2012".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.