Nepralaimėjusi jaunimo futbolo rinktinė Baltijos taurėje liko antra

Baltijos U-19 taurės turnyre Lietuvos jaunimo rinktinė išliko nepralaimėjusi, tačiau turėjo tenkintis antrąja vieta. Paskutinėse rungtynėse Lietuvos U-19 ekipa (gimę 1994 m. ir jaunesni žaidėjai) 2:0 įveikė Estijos ekipą ir surinko 5 taškus. Dviem daugiau po netikėtos pergalės prieš suomius iškovojo varžybų šeimininkė Latvija.

Įvarčių į Suomijos ir Estijos vartus autorius Donatas Kazlauskas.<br>V. Knyzelis
Įvarčių į Suomijos ir Estijos vartus autorius Donatas Kazlauskas.<br>V. Knyzelis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-06-30 13:11, atnaujinta 2018-03-18 14:14

Rezultatas galėjo būti triuškinantis

Prieš paskutinę rungtynių dieną trys komandos pretendavo į nugalėtojų laurus ir juos galėjo lemti netgi įvarčių skirtumas ar baudiniai. Lietuviams reikėjo iškovoti pergalę dvikovoje su Estija – geriau kuo didesniu skirtumu – ir laukti nerezultatyvių ar kitokių lygiųjų rungtynėse tarp Latvijos ir Suomijos.

Savo tikslą mūsiškiai įgyvendino jau pačioje rungtynių pradžioje. Pirmąją minutę pasižymėjo Donatas Kazlauskas, o po septynių minučių jis įmušė dar kartą – 2:0. Tiesa, daugiau pasižymėti nebepavyko – vienas įvartis nebuvo įskaitytas, taip pat neišnaudotos kelios progos.

„Didžiąją rungtynių dalį mes kontroliavome kamuolį ir rezultatas galėjo būti triuškinantis, bet neišnaudojome progų, - pasakojo U-19 rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Vingilys - Gaila tik dėl to, kad estai antroje rungtynių dalyje žaidė labai šiurkščiai ir traumą baigiantis dvikovai patyrė vienas pagrindinių mūsų atakų organizatorių Gratas Sirgėdas. Tai kiek apkartino pergalę.“

Latvijos rinktinė 1:0 įveikė Suomiją ir surinko 7 taškus, Lietuva su 5 taškais liko antra, o Suomija užėmė trečiąją vietą.

Vietas lėmė pavieniai epizodai

Lietuvos rinktinės strategas A.Vingilys teigė, kad šiame turnyre liko patenkintas komandos žaidimu ir iki pirmosios vietos pritrūko nedaug. „Norėjosi iškovoti pirmąją vietą, bet komandos žaidimo kokybe esame patenkinti. Pirmose rungtynėse su latviais dominavome, bet nepavyko realizuoti progų ir praleidome apmaudų įvartį į savo vartus. Tačiau žaidėme pranašiau už latvius, skirtingai nei prieš du metus Baltijos U-17 taurėje. Suomių meistriškumas buvo geresnis už kitus du varžovus, bet džiugu kad su jais atsitiesėme, žaidėme kaip su lygiais ir rezultatą išlyginome“, - reziumavo ankstesnes dvikovas treneris.

Lietuviams turnyre trūko kelių žaidėjų – neatvyko Anglijoje žaidžiantis saugas Deimantas Petravičius, susirgo puolėjai Simonas Stankevičius ir Lukas Narbutas. Vis dėlto A.Vingilys liko patenkintas juos pakeitusiais žaidėjais: „Tie, kurie rungtyniavo parodė, jog gali žaisti gerame lygyje ir tas džiugina. Yra pasirinkimo.“

Tris įvarčius turnyre pelnė Vilniaus „Žalgirio“ puolėjas Donatas Kazlauskas. „Jis galėjo įmušti ir dvigubai tiek. Tačiau galiu pasakyti, kad šiame turnyre iš puolėjų Donatas išsiskyrė. Bet visi žaidėjai atliko savo funkcijas ir kažko neišskirčiau.“

Norėtų stabilumo gynyboje

Pasak A.Vingilio dar norėtųsi žaisti stabiliau gynyboje. „Visose rungtynėse buvo periodai kai tikrai dominavome ir atakuodavome. Taip žaidžiant svarbu būti labai susikaupus gynyboje ir nepraleisti kontratakų. Du įvarčius praleidome po vaikiškų klaidų. Bet tikiuosi, kad su patirtimi jų nebedarysime.“ Trenerio teigimu, komandai tobulėti dar reikia visais aspektais. „Padarėme žingsnį į priekį ir pasiekėme tam tikrą lygį, tačiau norint kovoti su elitinėmis komandomis dar reikia gerinti įvairius žaidimo komponentus.“

Lietuvos U-19 rinktinei šis Baltijos taurės turnyras buvo vienas iš pasirengimų prieš Europos čempionato finalinį etapą, kuris kitų metų vasarą vyks mūsų šalyje.

Statistika

Estija U-19 – Lietuva U-19 0:2 (0:2) Įvarčiai: 1 ir 8 min. Donatas Kazlauskas (Lietuva)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.