Europos futbolo čempionų emocijos: pergalės dedikacija šeimai ir savo žaidimo aukštinimas

Europos futbolo čempionato nugalėtojų titulą apgynusių ispanų treneris Vicente Del Bosque po triuškinamai 4:0 laimėto „Euro 2012” finalo prieš italus neslėpė džiaugsmo pergale, patekusia į futbolo istoriją ir tuo, kad stojęs prieš visus Ispanijos rinktinės žaidimą peikiančius kritikus sugebėjo juos užčiaupti.

V. Del Bosque pergalę dedikavo Ispanijai ir šeimai.<br>AP
V. Del Bosque pergalę dedikavo Ispanijai ir šeimai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2012, 3:32 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:50 PM

V. Del Bosque po kiekvienų rungtynių sulaukdavo kritikos ir pareiškimų, jog komanda žaidžia „nuobodžiai“, o pats strategas „nesugeba išsirinkti žaidėjų“, tačiau treneris tvirtai laikėsi savo nuomonės ir galiausiai įrašė Ispanijos rinktinės pavardę į istoriją – dar nė viena ekipa nėra ne tik apgynusi Europos futbolo čempionato titulo, bet ir laimėjusi trijų tarptautinių turnyrų iš eilės.

„Vaikinai įdėjo didžiules pastangas. Mūsų pirmasis įvartis italus sužeidė, o antrasis buvo lemiamas. Padariau viską, ką galėjau geriausia“ , - teigė V. Del Bosque, kuriam iš trijų ispanų trofėjų priklauso du: 2010 metų pasaulio čempionato ir „Euro 2012” titulai. - Ši pergalė skirta visam Ispanijos futbolui ir ypač mano šeimai. Tai priklauso visiems. Pamačiau sėdinčius Carlesą Puyolį ir Davidą Villa ir liepiau jiems eiti švęsti su kitais vaikinais, nes ir jie yra to dalis. Šie žaidėjai buvo labai svarbūs“.

Rungtynėse su italais puikiai pasirodė Jordi Alba, kuris įmušė antrąjį, pasak trenerio, svarbiausią įvartį. J. Alba puikiai pritapo prie komandos, o kitame sezone jau vilkės „Barcelona“ marškinėlius.

„Tai buvo mano pirmasis Europos čempionatas. Rinktinė jau anksčiau įėjo į istoriją, tačiau dabar su jais patekau ir aš. Dar tuo netikiu. Dabar švęsiu su ekipa. Šiame turnyre pasirodžiau gerai ir pabaigoje įmušiau įvartį. Tokiu metu prisimenu savo draugus, šeimą ir visus žmones, kurie man labai padėjo“, - teigė J. Alba.

„Esame labai patenkinti. Tai džiaugsmas visai Ispanijai. Mes to nusipelnėme. Rungtynėse su italais buvome nuostabūs. Pademonstravome, ko gero, geriausią žaidimą per visą turnyrą. Suprantame, kad mums buvo keliami itin aukšti reikalavimai, tačiau kai žmonės tavimi netiki – būna sunku“, - teigė Xavi.

Vartininkas Ikeras Casillasas į savo statistiką įsirašė puikius skaičius. I. Casillasas per 137 pasirodymus su rinktine net 79 kartus išsaugojo sausus vartus.

„Žmonės Ispanijoje bus patenkinti. Mes sunkų dalyką pavertėme lengvu. Žinoma, laimėti finalą 4:0 nėra lengva ir turėjome keletą sunkių atkarpų. Visuomet sulauksime kritikos, nes mūsų kartelė labai aukštai, tačiau dabar laikas visiems kartu džiaugtis šia pergale“, - teigė I. Casillasas.

Geriausiu finalo rungtynių žaidėju buvo pripažintas Andresas Iniesta, kuris kartu su I. Casillasu, Sergio Ramosu ir Xavi yra pajutę visų trijų čempionatų triumfo skonį.

„Labai malonu gauti geriausio mačo žaidėjo apdovanojimą, tačiau būti čempionu taip pat nuostabu. Komanda sužaidė puikias rungtynes ir visi žaidėjai pademonstravo aukščiausią klasę. Esame neįtikėtinai laimingi“, - teigė A. Iniesta.

„Visi turi savo nuomonę. Mes čia atvykome ne tam, kad pasakytume, jog mūsų žaidimas yra pats gražiausias. Visu turi skirtingą požiūrį. Šiandieną pademonstravo aukšto lygio žaidimą ir išlikome ištikimi savo stiliui. Tai, kad varžovai mačą baigė dešimtyje mums viską palengvino. Ši pergalė yra unikali ir netgi magiška. Tai kažkas, ko nepakartosime“, - teigė A. Iniesta.

Daugiau Europos futbolo čempionato naujienų galite rasti portalo lrytas.lt rubrikoje "Euro 2012".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.