Italijos rinktinės treneris C. Prandelli: „Varžovai turėjo daugiau jėgų“

Stiprų antausį Europos futbolo čempionate patyrusios Italijos rinktinės treneris Cesare'as Prandelli po tragiško pralaimėjimo ispanams 0:4 surado pasiteisinimą: „Varžovai buvo šviežesni“. Itin nesėkmingai susiklostęs mačas italams įsimins ilgam – jie patyrė didžiausią pralaimėjimą Europos futbolo čempionato istorijoje.

C. Prandelli sutiko, jog varžovai buvo stipresni, tačiau tikino, jog jų pranašumą lėmė galimybė ilgiau pailsėti.<br>AP
C. Prandelli sutiko, jog varžovai buvo stipresni, tačiau tikino, jog jų pranašumą lėmė galimybė ilgiau pailsėti.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2012, 2:35 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:54 PM

„Tai buvo žiauru, tačiau aiškiai matėsi, kad jie buvo šviežesni. Mes buvome išnaudoję labai daug energijos ir neturėjome laiko atsigauti”, - po rungtynių „Rai Sport“ teigė C. Prandelli. - „Mes pasirinkome teisingą kelią, nes supratome, kad varžovų fizinė būklė – aukštesnio lygio. Nepaisant to, tai buvo nuostabus turnyras ir noriu pagirti vaikinus už jų pasiaukojimą „Euro 2012” čempionate.

Po rungtynių C. Prandelli teko pasikalbėti ir su ekstravagantiškuoju Mario Balotelli, kuriam toks pralaimėjimas sukėlė tikrą emocijų audrą. Jau po mačo rūbinės link eidamas M. Balotelli pratrūko ir nusiramino tik prieš medalių įteikimo ceremoniją.

„Pasakiau Mario, kad tai yra tokia patirtis, su kuria privalai išmokti susitaikyti. Turi iškelti rankas ir pripažinti, jog varžovai buvo geresni. Turi priimti pralaimėjimą. Tačiau žaidėjas privalo pasirūpinti, jog skaudi patirtis padės ateityje. Tai yra nutikę daugybei futbolininkų ir tai nutiks ateityje, tačiau toks yra sportas“, - teigė C. Prandelli.

Vartininkas Gianluigi Buffonas tvirtino, kad pusfinalio rungtynės su Vokietija (2:1) kažką atėmė iš jo ekipos, tačiau gyrė ispanų pasirodymą.

„Rungtynės su vokiečiais buvo lyg finalas, tačiau tikrajame finale nepavyko nieko padaryti. Ispanai buvo nuostabūs, todėl pralaimėjimo kartėlis nėra toks sunkus. Kai stoji prieš tokią galingą komandą, turi pralaimėjimą priimti lengviau. Turnyre pasirodėme puikiai. Tai buvo nuostabi kelionė“, - teigė G. Buffonas, kuriam šis pasirodymas „Euro 2012”, greičiausiai, bus paskutinis su Italijos rinktine.

Daugiau Europos futbolo čempionato naujienų galite rasti portalo lrytas.lt rubrikoje „Euro 2012“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.