Virš Anglijos „Premier“ lygos pakibo rungtynių aferos debesys (papildyta)

Buvęs „Southampton“ kapitonas Clausas Lundekvamas prisipažino, kad rungtyniaudamas Anglijoje dalyvavo sutartų rungtynių aferose. C. Lundekvamas tvirtino, jog aferoje dalyvavo ir „Premier“ lygos žvaigždės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 12, 2012, 9:07 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:49 AM

C. Lundekvamas per praleistą laiką „Southampton“ ekipoje devynis sezonus rungtyniavo „Premier“ lygoje ir tris žemesnėje „Championship“ lygoje. Futbolininkas atskleidė, jog jis nuolat dalyvaudavo sutariant rezultatus, idant uždirbtų tūkstančius svarų.

Gimtojoje Norvegijoje duodamas interviu C. Lundekvamas teigė, jog su kitų ekipų žaidėjais aptardavo dėl tam tikrų situacijų rungtynių metu. Futbolininkas neigė, jog tardavosi dėl rungtynių baigties ir rezultatų, tačiau prisipažino, jog pelnydavosi iš kitų statistinių elementų: kampinių, užribių ir kortelių skaičių, rašo espn.com.

„Tikrai tuo nesididžiuoju. Kurį laiką tai darėme beveik kiekvieną savaitę. Mes uždirbome neblogą sumą pinigų. Galėjome susitarti su kitos komandos kapitonu dėl, pavyzdžiui, pirmojo užribio, pirmojo kampinio, kas pradės rungtynes, geltonų kortelių skaičiaus ir baudinių. Tai buvo dalykai, kuriems galėjome daryti įtaką“, - teigė C. Lundekvamas.

Sportininkas tvirtino, kad jam lažybos buvo tik smagus užsiėmimas, tačiau atkakliai pabrėžė, jog niekada nesiekė nelegaliai nulemti rungtynių pabaigos.

„Šie aspektai neturėjo įtakos rungtynių baigčiai. To tikrai nebūčiau daręs. Esame profesionalai. Nors tai, ką darėme, buvo nelegalu, viskas buvo smagu“, - tikino C. Lundekvamas.

Į C. Lundekvamo interviu sureagavo ir FIFA, kuri paskelbė, jog pradėjo tyrimą dėl kaltinimų rungtynių machinacijomis „Premier“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.