Legendinis Glazgo „Rangers“ išspirtas į ketvirtąją pagal pajėgumą Škotijos lygą

Legendinis Glazgo „Rangers“ klubas kitą sezoną varžysis tik ketvirtojoje pagal pajėgumą Škotijos lygoje - „Irn-Bru Trečiajame divizone“.

„Rangers“ yra daugiausiai kartų nacionalinį čempionatą laimėjęs klubas futbolo istorijoje - tą jam pavyko padaryti net 54 kartus.<br>AP
„Rangers“ yra daugiausiai kartų nacionalinį čempionatą laimėjęs klubas futbolo istorijoje - tą jam pavyko padaryti net 54 kartus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2012, 1:29 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:10 AM

Tą lėmė Škotijos futbolo lygai priklausančių 30 komandų balsavimas, kuriame už šį variantą pasisakė 25 atstovai. Prieš tai tikėtasi, kad „Rangers“ bus leista žaisti varžytis aukščiau - „Pirmajame divizione“, rašo eurofootball.lt.

Tiesa, įmanoma, jog scenarijus nepasitvirtins, nes „Rangers“ su Škotijos „Premier“ lygos vadovų palaiminimu planuoja burti „Premier“ lygą 2, kurioje be Glazgo komandos varžytųsi dabartinės „Pirmojo diviziono“ ekipos.

Itin griežtos sankcijos pritaikytos dėl „Rangers“ bankroto: kadangi skolos siekė beveik 180 milijonų eurų, klubas buvo formaliai likviduotas, o naujiesiems savininkams, perpirkusiems ir pervadinusiems komandą į „Newco Rangers“, nepavyko įtikinti kitų ekipų vadovų leisti sugrįžti į elito grupę.

Aprašytu sprendimu ypač nusivylė Škotijos futbolo asociacijos vykdantysis direktorius Stewartas Reganas, prognozuojantis, kad tai sąlygos finansinę katastrofą ir galiausiai lems šalies futbolo žlugimą.

„Rangers“ yra daugiausiai kartų nacionalinį čempionatą laimėjęs klubas futbolo istorijoje - tą jam pavyko padaryti net 54 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.