Lietuvos čempionams Panevėžio „Ekranui“ atsirūgo banko „Snoras“ bankrotas

„Mūsų finansinė situacija nėra ideali dėl banko „Snoras“ bankroto, tačiau konkurentai tegul svajoja apie mūsų iškritimą į žemesnę lygą arba sezono nebaigimą – to tikrai nebus“, - taip teigė Lietuvos čempionų Panevėžio „Ekrano“ klubo direktorius Aušrys Labinas.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jul 15, 2012, 10:47 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:13 AM

Trijų svarbių A lygos lyderių personų išvykimas iš komandos šalies futbolo kuluaruose paskatino kalbas apie itin sunkią „Ekrano“ finansinę situaciją. Buvo kalbama netgi apie galimą ekipos kritimą į žemesnę lygą, neišmokėtus atlyginimus ir tai, jog Mantas Savėnas, Ramūnas Radavičius ir Andrius Velička iš Panevėžio išvyko ne šiaip sau – jie paliko skęstantį laivą.

Lrytas.lt apie situaciją klube, kuris ir vėl Lietuvą atstovaus Čempionų lygos kvalifikacijoje, kalbėjosi su „Ekrano“ direktoriumi A. Labinu.

- „Ekraną“ paliko trys itin svarbūs žaidėjai, o futbolo kuluaruose vis garsėja kalbos apie tragišką ekipos padėtį finansinių atžvilgiu. Kas vyksta Lietuvos čempionų klube?

- Finansinė situacija nėra ideali, tačiau šių žaidėjų išvykimas nėra susijęs su mūsų pinigais. Futbolininkai gauna geresnius pasiūlymus, nori išeiti, o mes per prievartą nieko nelaikome. Ar tokie mūsų sprendimai teisingi, ar ne – parodys laikas.

- Teko girdėti kalbant, jog „Ekrano“ komandoje vėluoja atlyginimai, o žaidėjų kantrybė – negeležinė. - Jeigu atlyginimai vėluotų arba nebūtų mokami, tai išeitų dauguma futbolininkų, tačiau pas mus to nėra.

Finansinė situacija yra susijusi su praėjusiais metais ir banko „Snoras“ bankrotu.

- Kokios konkrečios problemos iškilo bankrutavus „Snorui“?

- Praėjusiais metais pasiekėme nemažai. Pajudėjome Čempionų lygos kvalifikacijoje, tapome Lietuvos čempionais. Už visa tai klube yra numatyta premijavimo sistema, tačiau „Ekranas“ jos negali įgyvendinti, nes sąskaitą turėjome banke „Snoras“, o kas su juo nutiko visi žinome.

Tie pinigai vis dar yra, tačiau nėra galimybės jų pasiimti.

- Kokia Panevėžyje situacija su rėmėjais? Ar nesumažino finansavimo klubui?

- Negaliu pasakyti, kad padidino. Palyginus su praėjusiais metais finansavimas šiek tiek mažesnis, tačiau tai nėra kardinalus pasikeitimas. Esu patenkintas esama situacija, o jeigu duos Dievas, atsiras ir naujų pinigų.

- Ar reikėtų tikėtis ir daugiau žaidėjų išvykimų?

- Tai yra nenutrūkstamas procesas. Juk vieni gali išeiti, o kiti – ne. Lietuvos žiniasklaidoje rašoma, kad ekipą paliko Andrius, Ramūnas arba Mantas, tačiau neužsimenama, jog prisijungė Edvinas Girdvainis. Juk jis yra vienas perspektyviausių Lietuvos gynėjų, atvykęs iš Italijos klubo. Keista, kad pastebima tik išėjimai.

Tačiau norėčiau visiems priminti, kurioje A lygos vietoje mes esame ir kaip mes žaidžiame. Netikiu, kad nemokant atlyginimų būtų galima pasiekti tokių rezultatų, kokius mes turime šiandieną. Žinoma, negaliu sakyti, kad neturime problemų.

- Jau ekipą palikus M. Savėnui treneris V. Urbonas teigė, jog tą atsiradusią spragą užpildyti bus sunku, o dabar ekipoje nebeliko rimtų puolėjų...

- Ši padėtis yra, žinoma, sąlygota ir susidariusios situacijos klube, tačiau čia mes keičiame ir savo požiūrį į futbolą. Bandysime sukti jaunesnės ir perspektyvesnės komandos modelio link. Žinoma, galbūt ne itin gerai, jog tai vyksta sezono viduryje, tačiau mes tai galime sau leisti.

Žinoma, visi žino, kad tie, kas žaidžia „Ekrano“ komandoje – žaidžia gerai, todėl kiekvieno futbolininko netektis skaudi. Bet ne dėl to, jog nėra vieno ar kito žaidėjo, bet dėl nusistovėjusių santykių, ryšių, lyderių.

Tačiau mums tai nėra problema. Su Marijampolės „Sūduva“ žaidėme be 9 pagrindinių žaidėjų ir išsivežėme tris taškus.

- Praradote svarbius žaidėjus, o Čempionų lygos atrankos rungtynės su „Shamrock Rovers“ - ant nosies. Kokie tikslai ekipai keliami po permainų?

- Komanda yra labai motyvuota. Nesakau, kad tikrai pateksime į kitą etapą, tačiau ekipos yra absoliučiai lygios. Lygios ir pagal reitingus, ir pagal pasiekimus, stadionus, žiūrovus. Manau, kad rungtynės bus lygios ir įdomios.

Mūsų tikslai nesikeičia ir tikrai norėsime žengti toliau, tačiau jeigu tai nepavyks – nenuliūsime.

- Sugrįžkime prie „Ekrano“ padėties. Sirgaliai ir Lietuvos futbolo mėgėjai nerimauja, kad jūsų ekipa gali kristi į žemesnę lygą ir netgi nebaigti sezono...

- Taip negali būti. Mes tikrai baigsime dalyvauti visur kur pradėjome. „Ekranas“ fiziškai išnykti negali dėl savo struktūros, o kad baigsime čempionatus – faktas. Šiandieną turime problemų, tačiau jų gali turėti visi. Škotijoje istorinis Glazgo „Rangers“ kris į ketvirtąją lygą, todėl nuo to niekas nėra apsaugotas.

- Ar tai reiškia, jog mintys apie Lietuvos čempionus, kurie rungtyniautų Lietuvos futbolo federacijos I lygoje – visai realios?

Visiškai ne. Mes šiemet būsime čempionai, rungtyniausime Čempionų lygoje. Taip bus ir kitąmet. Juk nėra svarbu, ar esame su vienu ar kitu žaidėju, ar ne. Jeigu be devynių lyderių „Sūduvą“ įveikti galime, tai reiškia Lietuvoje galime nugalėti bet ką.

Mes turime taškų rezervą, esame atsiplėšę nuo persekiotojų. Komanda – motyvuota, todėl reikia sutvarkyti tik tuos nesklandumus.

Tegul konkurentai svajoja apie mūsų iškritimą į žemesniąją lygą ar sezono nebaigimą. Taip tikrai nebus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.