Alytaus „Dainava“ antrąją sezono dalį pradės be lyderių

Didžioji sezono pertrauka „Dainavai“ baigėsi žinia, kad antrąją sezono dalį Alytaus futbolo komanda rungtyniaus be buvusių lyderių. „Tokių dalykų nesustabdysi“, - sako VšĮ Alytaus futbolas direktorius Antanas Makštutis. Po trumpų vasaros atostogų treniruočių procesą liepos 11-ąją atnaujinę alytiškiai treniravosi be kelių peržiūrose užsienyje dalyvavusių žaidėjų, rašo alytausgidas.lt.

Dainavos komanda antrąjį LFF A lygos etapą pradės be dviejų lyderių.<br>Z. Šilinskas (fkdainava.lt.).
Dainavos komanda antrąjį LFF A lygos etapą pradės be dviejų lyderių.<br>Z. Šilinskas (fkdainava.lt.).
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2012, 11:11 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:56 AM

Prieš pat artėjančią penktadienio dvikovą su Gargždų „Banga“ paaiškėjo, kad „Dainava“ toliau turės verstis be puolėjo Arsenij Buinickij. Paskui rezultatyviausią komandos žaidėją Alytų paliko Valentin Baranovskij, saugas, be kurio kol kas sunkiai įsivaizduojamos alytiškių atakos dešiniuoju kraštu.

„Deja, taip – rankas paspaudėme ir sėkmės palinkėjome abiems už Alytų žaidusiems vilniečiams“, - tvirtina A. Makštutis. Įdomu, kad Arsenijus, šiemet dalyvavęs ne vienoje peržiūroje užsienyje, pasak „Dainavos“ vadovo, sudomino lietuvius – daugkartinį šalies čempioną „Ekraną“. Valentinas sugrįžo į Vilnių, kur atstovaus savo miesto komandai – REO.

Išėjus A. Buinickij ir V. Baranovskij, „Dainava“ tapo dar labiau alytietiška. Tiesa, komandoje liko dar du vilniečiai - Ruslanas Blinovas ir Ruslanas Kliukoitis. „Abu Ruslanai ir „kalti“, kad pas mus žaidė tiek Arsenijus, tiek Valentinas“, - dėsto A. Makštutis.

Į jo vadovautą „Vidzgirio“ komandą atėję Ruslanai iš pradžių rekomendavo „Valę“, o po to, jau į „Dainavą“, pakvietė ir savo pažįstamą Arsenijų. „Tada šį vaikiną žinojo ne daug kas ir tik iš salės futbolo, todėl kai kas mums pirštais rodė į smilkinius“, - A. Buinickij pasikvietimo į Alytų smulkmenas prisimena „Dainavos“ klubo vadovas.

„Šiandien Arsenijus perspektyvus, rezultatyvus, tarptautinio lygio puolėjas, prie kurio augimo džiaugiamės prisidėję. Sunku, bet turime susitaikyti, kad jis jau ne mūsų žaidėjas“, - nelengvai žodžius renka ponas Antanas, kurio teigimu, išlaikyti A. Buinickij Alytus galėjo, tačiau nusprendė netrukdyti jo norui tobulėti, neprieštaravo ir Valentino pageidavimui žaisti arčiau namų.

Artimiausios „Dainavos“ rungtynės, po pertraukos pradėsiančios LFF A lygos antrąją sezono pusę – penktadienį. Kelių lyderių netekę alytiškiai savo stadione priims Gargždų „Bangą“, pasistiprinusia gruzinu Georgi Alaverdashvili ir Žilvinu Baniu.

Kas sustiprins Alytaus ekipą – garsiai dar nekalbama, bet tikimasi, kad išėjusius lyderius pakeis anksčiau mažiau žaidimo laiko turėję, traumas gydęsi pagrindinės komandos nariai, stipresni dubleriai, neatmetama ir naujokų galimybė – reikiamų pozicijų futbolininkų pasikviesti iš Vilniaus „Žalgirio“, pagal prieš sezoną pasiektą susitarimą.

Kokios prognozės antrai sezono pusei? Lengva, matyt, nebus, tačiau Alytus juk moka įveikti sunkumus. Prisimenat? Nemažai kas „Dainavą“ nurašinėjo pernai pasitraukus seniesiems lyderiams. Kas jauną komandą „laidojo“, atrodo - klydo.

„Išgyvensim ir dabar!“, - sako tikintieji Alytaus futbolu. Alytus – juk lietuviško futbolo miestas, o gal net ir sostinė, kalbant apie šalyje aktyviausius žiūrovus, gilias tradicijas, Lietuvos ir užsienio futbolui užaugintus profesionalus bei vienintelę aukščiausios lygos komandą be legionierių!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.