„Premier“ lyga grįžta su trenksmais

„Premier“ lyga per „Viasat Sport Baltic“ startuos keturiomis pirmojo turo rungtynėmis – „Newcastle“ su „Tottenham Hotspur“ šeštadienį, „Chelsea“ su „Wigan Athletic“ ir „Mancheter City“ su „Southampton“ sekmadienį, „Everton“ su „Manchester United“ pirmadienį.

Gediminas Reklaitis yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius
Gediminas Reklaitis yra „Viasat Sport Baltic“ komentatorius
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Reklaitis

Aug 18, 2012, 2:03 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:33 AM

„Premier“ lyga per „Viasat Sport Baltic“ startuos keturiomis pirmojo turo rungtynėmis – „Newcastle“ su „Tottenham Hotspur“ šeštadienį, „Chelsea“ su „Wigan Athletic“ ir „Mancheter City“ su „Southampton“ sekmadienį, „Everton“ su „Manchester United“ pirmadienį.

Kai laikrodis tiksi paskutines sekundes iki ilgai laukto „Premier“ lygos starto, metas būsimo sezono prognozėms.

Čempionai: „Manchester City“

Taip, „Manchester City“ veiksmai rinkoje kol kas pasyvūs (Jackas Rodwellas nėra titulo likimą nulemsiantis supertalentas), o į kitą Mančesterio pusę atvyko Robin van Persie ir Shinji Kagawa, tačiau esmė nesikeičia – „žydrieji“ turi talentingiausią ir geriausiai subalansuotą sudėtį visoje lygoje. Tam tikrų klaustukų kelia vidurio gynėjų linija (nėra kam tinkamai keisti Vincento Kompany ir Joleono Lescotto) ir atakuojančių saugų grandis (jei traumą patirtų ar formą prarastų Davidas Silva ar Samiras Nasri), tačiau bet kuris EPL treneris mielai perimtų šias „problemas“ iš Roberto Mancini. Pasak senos teorijos, iškovoti titulą – lengviau nei apginti, tačiau tai tik teorija.

Vietos Čempionų lygoje: „Manchester United“, „Chelsea“, „Arsenal“

R. van Persie įsigijimas pasako viską apie Alexą Fergusoną. 70-metis „Manchester United“ strategas puikiai supranta, kad laiko jam liko nebedaug – arba dabar, arba niekada. „Raudonieji velniai“ dabar turi žvėrišką puolimo potencialą, tačiau neišsprendė svarbiausios savo problemos – neįsigijo pasaulinės klasės vidurio saugo. Kad ir kaip žavėtų Paulas Scholesas, jam – jau 37-eri...

„Chelsea“ komandai praėjęs EPL sezonas buvo košmariškas, bet viską išgelbėjo Romano Abramovičiaus numylėtoji Čempionų lygos ir FA taurė. Vasaros darbų kryptis buvo visiškai aiški – atsikratyti veteranų ir juos pakeisti jaunais talentais. Edenas Hazardas, Oscaras ir Marko Marinas visiems varžovams pasirengę užkurti rimtą pirtį, tačiau komandai reikės laiko nugludinti žaidybinius ryšius. Tai reiškia – laukite „Chelsea“ spurto sezono pabaigoje.

„Arsenal“ klubas jau pripratęs būti kitų, turtingesnių komandų „maitintoju“, bet R. van Persie kelionė pas principinius priešus „Manchester United“ – itin skausminga. Ir net nepaisant to, Arsene‘as Wengeras turi pagrindo optimizmui daugiau nei praėjusią vasarą. „Arsenal“ pagaliau nusipirko žaidėjų, kuriems pakankamai metų, kad galėtų savarankiškai įsigyti alkoholio. Santi Cazorla, Lukasas Podolski ir Olivier Giroud jau užsirekomendavę stipriose Europos lygose, ir nėra priežasčių, kodėl jie negalėtų taip pat ryškiai spindėti ūkanotajame Albione.

Beje, „Hotspur“ iš pretendentų į Čempionų lygą iškrito, nes turi tik vieną kovų užgrūdintą puolėją Jermainą Defoe ir neturi kuo pakeisti Luka Modričiaus. Kita vertus, perėjimų langas užsidarys tik rugpjūčio 31 d., tad padėtis gali keistis.

Sezono žaidėjas: Yaya Toure („Manchester City“)

Tokio žaidėjo aikštės viduryje neturi jokia kita EPL komanda. 29-erių Y. Toure nėra technikos virtuozas, bet jo fizinė jėga, greitis, ištvermė ir milžiniška darbo amplitudė neturi lygių Anglijoje. Koks jis svarbus „Manchester City“ mechanizmo sraigtas, parodė praėjęs sezonas. Kai Y. Toure išvyko į Afrikos čempionatą, „miestiečiai“ krito į gilią duobę ir iki čempionato galo vos spėjo aplenkti savo kaimynus. Y. Toure buvo bene svarbiausias šio spurto architektas.

Geriausias snaiperis: Sergio Aguero („Manchester City“)

Pirmas sezonas „Premier“ lygoje visiems būna sudėtingas? S. Aguero šis teiginys tik prajuokintų. Diego Maradonos žentas jau pernai įmušė 23 įvarčius, o šiemet taikysis į dar rimtesnius laimikius. Kol Carlosas Tevezas, Mario Balotelli ir Edinas Džeko keisis vietomis, S. Aguero pozicijos „City“ atakos smaigalyje yra nepajudinamos.

Intriguojantis naujokas: Edenas Hazardas („Chelsea“)

Brangiausias (32 mln. svarų) šios vasaros Anglijos klubų pirkinys kelia ir didžiausią ažiotažą. 21 metų belgui bus nelengva, nes jį medžios visi varžovai. Tačiau E. Hazardas prie to pripratęs (Prancūzijos čempionate jis buvo ryškus lyderis pagal išprovokuotas pražangas), o dėl jo talento netenka abejoti. 20 įvarčių ir 18 perdavimų per sezoną Prancūzijoje pasako viską.

Žaidėjas po didinamuoju stiklu: R. van Persie („Manchester United“)

Tai tapo svarbiausiu vasaros transferu, tačiau paliko ir visą galybę klaustukų. Pats svarbiausias – kaip veiks R. van Persie tandemas su Wayne‘u Rooney? Antras svarbus klausimas – ar traumomis pagarsėjęs olandas sugebės ir antrą sezoną žaisti „nuo švilpuko iki švilpuko“? R. van Persie į Mančesterį atvyko titulų. Jei jų nebus, musę kandęs olandas dar gali tapti ir svarbiausiu atpirkimo ožiu.

Treneris po didinamuoju stiklu: Brendanas Rodgersas („Liverpool“)

Naujasis „Liverpool“ gelbėtojas B. Rodgersas nėra pastatytas ant bedugnės krašto. Jaunas treneris gavo pasitikėjimo kreditą, bet ir jis nebus beribis – „raudonieji“ turi demonstruoti bent kokią nors pažangą po liūdno praėjusio sezono. Ispaniško futbolo mylėtojas B. Rodgersas turi savo ateities viziją, bet bent šiuo metu nelabai turi užtektinai tinkamų žaidėjų, kurie ją galėtų įgyvendinti.

Sezono skandalų kūrėjas: Johnas Terry („Chelsea“)

Kandidatų į šią nominaciją – į valias. Neprilygstamasis M. Balotelli, amžinų nuotaikos kaitų kamuojamas C. Tevezas, varžovų ausis (visomis prasmėmis) pamėgęs Luisas Suarezas. Tačiau J. Terry jau tapo skandalų sinonimu, o pamažu prastėjant jo žaidimo kokybei, kiekvienas „Chelsea“ kapitono žingsnis kels dar didesnį susidomėjimą.

„Fantasy“ žaidėjas: S. Cazorla („Arsenal“)

Šiemet (kaip ir pernai) galėsite su manimi pasivaržyti oficialiame „Fantasy“ žaidime. Šiemet komandos sudarymas jau tapo Sizifo kančiomis, bet iš naujų veidų pirmiausia akys nukrypo į S. Cazorlą. D.Silvos ir Juano Matos sėkmė Anglijoje rodo, kad taip pat greitai prie angliško futbolo turėtų priprasti ir „Arsenal“ naujokas. Kiti dėmesio verti žaidėjai – Michu („Swansea“), Jimmy Kebe („Reading“), Carltonas Cole‘as („West Ham United“), Fabio Borini („Liverpool“). Gero sezono visiems žaidžiantiems ir žiūrintiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.