Startinėje „Bayern“ sudėtyje vietos gali netekti įvarčių mašina M. Gomezas

Net ir praėjusiame sezone per 52 mačus įmušęs 41 įvartį Mario Gomezas nėra tikras dėl savo vietos pagrindinėje Miuncheno „Bayern“ sudėtyje. Ruošdamasis sezonui „Bayern“ nusprendė papildyti puolėjų grandį. Miuncheno komanda pasirašė sutartis su kroatu Mario Mandžukičiumi ir Claudio Pizzaro iš Peru.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Aug 23, 2012, 12:58 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:26 AM

Pernai „Bayern“ „Bundesliga“ čempionate liko antroje vietoje. Titulo iškovoti nepavyko ir Vokietijos taurės varžybose. Miuncheno komanda buvo prasimušusi į Čempionų lygos finalą, tačiau neįveikė Londono „Chelsea“ futbolininkų.

Kol M. Gomezas mėgina atsitiesti po čiurnos operacijos, M. Mandžukičius per du mačus pasižymėjo triskart. O C. Pizzaro iki pirmojo įvarčio prireikė tik septynių minučių.

Pirmadienį Vokietijos taurės rungtynėse, kurias „Bayern“ laimėjo 4:0 visus įvarčius įmušė būtent naujieji „Bayern“ pirkiniai.

M. Gomezo nesugebėjimas pasinaudoti progomis Čempionų lygos finale stipriai įsirėžė į klubo vadovų atmintį, kurie nėra linkę vėl kliautis vien tik juo.

„Gomezas yra geras, tačiau nepakankamai. Jeigu būtų kitaip, mes turėtume Čempionų lygos trofėjų“, - pareiškė „Bayern“ prezidentas Uli Hoenessas.

M. Gomezui su kritika susigyventi teko jau gerokai anksčiau. Dar 2008 metais šis futbolininkas nesugebėjo iš metro atstumo pataikyti į Austrijos rinktinės vartus.

Iš tiesų 27 metų puolėjas įmuša labai dažnai. Dar rungtyniaudamas „Stuttgart“ komandoje M. Gomezas pagerino Vokietijos rekordą, įmušdamas 0,52 įvarčio per rungtynes. Tačiau vokiečiai yra mieliau linkę atsiminti tai, ko nepadarė šis futbolininkas.

Galbūt 30 milijonų eurų kaina, kurią „Bayern“ sumojo 2009 metais lūkesčių kartelę pakėlė gerokai aukščiau galimybių.

M. Gomezo statistika – stulbinama: per 65 “Bundesliga“ rungtynes įmušti 54 įvarčiai (per pastaruosius dvejus sezonus. - Red.), per pastaruosius 20 Čempionų lygos rungtynių įmušti 20 įvarčių. Nepaisant kerinčių skaičių, daugeliui atrodo, kad to negana.

Pirmiau į Dortmundo „Borussia“ puolėją Robertą Lewandowski ir „Manchester City“ atstovą Ediną Dzeko nusitaikęs „Bayern“ vėliau savo žvilgsnį nusuko į M. Mandžukičių, kuris buvo gerokai ekonomiškesnis pirkinys.

M. Mandžukičius į klubą atvyko už 13 milijonų eurų. Prieš tai futbolininkas puikiai pasirodė Europos futbolo čempionate, kur buvo vienas iš šešių futbolininkų (taip pat ir M. Gomezas. - Red.), įmušusių tris įvarčius.

„Bayern“ vadovus labiausiai sužavėjo nesavanaudiškas kroato žaidimas bei gebėjimas „užlaikyti“ kamuolį, kol pasirodys pastiprinimas.

„Jis tarptautinės klasės ir aukščiausios kokybės žaidėjas“, - apie naująjį pirkinį kalbėjo „Bayern“ sporto direktorius Matthiasas Sammeras.

M. Mandžukičius už pagyrimus atsiskaitė savo debiuto rungtynėse. Jis įmušė vieną įvartį ir prisidėjo prie antrojo, o Vokietijos supertaurės varžybose „Bayern“ 2:1 nugalėjo Dormundo „Borussia“ komandą. Tai buvo pirmasis „Bayern“ titulas nuo 2010 metų.

Vėliau kroatas pasižymėjo Vokietijos taurės rungtynėse. Puikią rekomendaciją pateikęs M. Mandžukičius net ir sugrįžus M. Gomezui neketina sėstis ant suolo.

„Visi nori žaisti nuo pat pradžių. Nesu kitoks. Visuomet kovosiu dėl savo vietos, tačiau sprendimą priims treneris. Kur žaisdavau, man tai pavykdavo, todėl esu įsitikinęs, kad ir čia pasieksiu tikslą“, - kalbėjo M. Mandžukičius.

Užtikrintos vietos tikisi ir C. Pizarro, kuris taip pat neabejoja sėkme. „Bundesliga“ rekordų lentelėje šio futbolininko pavardė puikuojasi ties užsieniečio žaidėjo įvarčių rekordu – jis įmušė 160 kartų.

33 metų žaidėją iš Peru vokiečiai pamena dar nuo 2001 metų, kuomet jis pirmąkart atvyko į „Bayern“.

„Tuomet komandoje buvo penki puolėjai, todėl prasimušti buvo dar sunkiau“, - teigė C. Pizzaro, praėjusiame sezone Brėmeno „Werder“ komandoje pasižymėjęs 18 kartų.

M. Mandžukičius ir C. Pizzaro tikrai privers M. Gomezą labiau pasistengti ir patobulėti. Jeigu ne, tuomet vienas iš jų pakeis futbolininką, praėjusio sezono Čempionų lygoje pagal rezultatyvumą nusileidusį tik Lioneliui Messi.

„Atvykę žaidėjai ne tik mane įtikino, bet ir pradžiugino“, - pareiškė „Bayern“ treneris Juppas Heynckesas, kurio žodžiai M. Gomezui nieko gero nežada.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.