D. Drogba ir N. Anelka gali greitai palikti švaistūną iš Kinijos „Shenhua“ klubą

Klubo vadovas Zhu Junas, kuriam priklauso 28,5 proc. akcijų, yra pareiškęs, kad žadėtąją dalį indėlio į komandą įneš tik tada, jeigu gaus didesnę „pyrago“ dalį. Pasak „China Daily“, kitiems klubo vadovams toks reikalavimas netinka.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Aug 28, 2012, 6:13 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:31 AM

Klubo vadovas Zhu Junas, kuriam priklauso 28,5 proc. akcijų, yra pareiškęs, kad žadėtąją dalį indėlio į komandą įneš tik tada, jeigu gaus didesnę „pyrago“ dalį. Pasak „China Daily“, kitiems klubo vadovams toks reikalavimas netinka.

Z. Junas „Shenhua“ valdo kartu su kitais penkiais akcininkais. 2007 metais Kinijos „Superlygos“ klubo akcijų įsigijęs Z. Junas 23,6 milijono JAV dolerių investuoti ketina tik tada, jeigu jo akcijų dalis sieks daugiau nei 70 procentų.

„Oriental Sports Daily“ rašo, kad jis per penkerius su puse metų į klubą investavo daugiau nei 94 milijonus JAV dolerių, o kitos, valstybei priklausančios įmonės-akcininkės, neskyrė nė dolerio. Vardo neskelbiantis šaltinis „Oriental Sports Daily“ pareiškė, kad Z. Junas perdavimus buvo sustabdęs 2009 metais. Tai pasikartojo ir pernai.

„Tai labai erzina, nes negalime siekti daugelio savo tikslų. Blogiausia, kad negalime normaliai funkcionuoti finansų srityje. Akcijų paskirstymas tapo didžiausia problema, trikdančia „Shenhua“ klubo vystymąsi“, - teigė vienas klubo atstovų.

Jeigu situacija nebus išspręsta, ji gali stipriai paveikti atlyginimų išmokėjimo sistemą. Savaitgalį „Shenhua“ komandoje nerungtyniavo Kolumbijos žaidėjas Giovanni Moreno, o tai paskatino kalbas, kad jau dabar „Shenhua“ trūksta pinigų.

Dėl šios situacijos D. Drogba ir N. Anelka ateitis „Shenhua“ labai miglota, nes klubas nesugebės išmokėti žaidėjams atlyginimų, kurie siekia 300 tūkst. JAV dolerių.

Nors komandoje ir yra žvaigždžių, „Shenhua“ rezultatai nestebina. Daugybę pinigų užsienio futbolininkams išleidęs Šanchajaus klubas 16 komandų Kinijos lygoje užima 10 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.