Cs. Laszlo: „Nesame favoritai, bet galime įrodyti priešingai ir nugalėti“

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė šiandien baigia pasiruošimą naujam atrankos ciklui ir penktadienį pirmose 2014 m. FIFA Pasaulio čempionato atrankos rungtynėse susitiks su Slovakijos futbolininkais.

Lietuvos rinktinės treniruotė rungtynių išvakarėse.<br>M. Kulbis
Lietuvos rinktinės treniruotė rungtynių išvakarėse.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 6, 2012, 11:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:02 PM

„Ant popieriaus varžovai yra favoritai, tačiau turime 90 minučių įrodyti priešingai ir iškovoti pergalę namuose“, - spaudos konferencijoje sakė rinktinės treneris Csaba Laszlo.

Svarbu tikėti savimi

Pasak Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio, Slovakijos rinktinė kartu su Bosnija Hercegovina ir Graikija yra atrankos grupės favoritai, bet jiems tą dar reikės įrodyti.

„Tai yra tik ant popieriaus, aikštėje gali būti kitaip. Per 90 minučių galime parodyti, kad galime iškovoti pergalę. Esame nusiteikę pozityviai. Svarbu tikėti savimi ir parodyti komandinę dvasią, - kalbėjo Cs. Laszlo - Kiekvienose namų rungtynėse turime siekti laimėti. Paskutinės rinktinės oficialiai rungtynės Vilniuje vyko prieš nemažai metų, todėl tikimės, kad žiūrovai bus pasiilgę savo šalies komandos ir ateis į stadioną.“

Treneriui antrino ir vienas labiausiai patyrusių rinktinės žaidėjų, saugas Deividas Česnauskis. „Kaip minėjo treneris, žaisime 90 minučių ir galime iškovoti pergalę. Tikrai manau, kad tai įmanoma, - teigė futbolininkas – Žinome, kad turime problemų dėl įvarčių įmušimo, tačiau stengėmės per treniruotes ties tuo padirbėti. Nelengva prieš tokias stiprias komandas įmušti, tačiau stengsimės rytoj įrodyti, kad galima tai padaryti.“

Varžovai pavojingi per standartines padėtis

Trenerio teigimu, jam pavyko surinkti daug informacijos apie Slovakijos rinktinę, todėl dvikovai mūsiškiai bus gerai pasirengę.

„Išvykoje slovakai ypač pavojinga komanda – ką šiemet ir įrodė pergalėmis išvykoje prieš Turkiją, Daniją. Slovakijos rinktinėje yra žaidėjų, kurie yra savo klubuose čempionai.Tai komanda, kuri gali būti pavojinga kiekvienam varžovui. Jie norės mus spausti ir įrodyti savo pranašumą, bet esame tam pasiruošę“, - kalbėjo Cs. Laszlo.

Pasak D.Česnauskio, kalbėdamas apie slovakus komandai treneris išskyrė kelis aspektu: „Slovakijos rinktinė gerai kontratakuoja ir atlieka standartines padėtis. Jie turi tam nemažai aukštų žaidėjų, kurie gali sužaisti galva. Manau, kad varžovai jausis favoritais ir bandys dominuoti aikštėje. Pasistengsime apsiginti ir patys įmušti įvartį.“ Į rinktinę atrankos ciklo startui dėl traumos negalėjo atvykti ne tik Marius Stankevičius, kuris jau senokai iškritęs iš rikiuotės, bet ir nugaros skausmus besigydantis Mindaugas Panka. Cs. Laszlo pripažino, jog tai svarbus žaidėjas, tačiau tikino, kad jį gali pakeisti kiti futbolininkai.

„Mindaugas buvo svarbus komandos narys, yra patyręs tarptautiniame lygmenyje. Vis dėlto šioje pozicijoje taip pat turime Deividą Šemberą, Gediminą Vičių. Komandą papildė ir jaunasis Karolis Chvedukas. Jis vakar treniruotis negalėjo dėl traumos, tačiau tikimės, kad iki rungtynių pasveiks“, - teigė rinktinės strategas.

Lietuvos ir Slovakijos rinktinės susitiks penktadienį Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos stadione. Rungtynių pradžia – 21 valandą 15 minučių. Bilietus į rungtynes platina BILIETAI.LT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?