D. Šemberas: „LFF stadiono aikštė tinka mėgėjams ir vaikams“ (trenerių ir žaidėjų komentarai)

Lietuvos futbolo rinktinei nepavyko iškovoti pirmosios pergalės atrankos į 2014 metų pasaulio futbolo čempionatą rungtynėse. Antrajame kėlinyje kiekybinę persvarą turėję lietuviai buvo priversti tenkintis lygiosiomis 1:1 (1:1). Po rungtynių nepasitenkinimo rezultatu neslėpė gynėjas Deividas Šemberas.

Po rungtynių nepasitenkinimo rezultatu neslėpė gynėjas Deividas Šemberas (dešinėje).<br>M. Kulbis
Po rungtynių nepasitenkinimo rezultatu neslėpė gynėjas Deividas Šemberas (dešinėje).<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Sep 8, 2012, 5:44 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:23 PM

„Žaidžiant namuose ir dar daugiau nei pusę kėlinio vienuolika prieš dešimt turėjome laimėti. Tačiau negalėjome kontroliuoti žaidimo eigos, negalėjome atlikti 5,7,10 rezultatyvių perdavimų ir sukurti pavojingų epizodų. Rungtynes vertinu labai blogai. Tokiose rungtynėse reikia iškovoti tris taškus, o mes iškovojome vos vieną“, - kalbėjo 34 metų rinktinės veteranas.

Futbolininkas negailėjo kritikos Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadiono dirbtinei aikštės dangai, ant kurios žaidėjai ne kartą klupo.

„Jei visi žaidėjai slidinėja, tai ne avalynėje problema. Bėda aikštėje, kuri nėra aukščiausios kokybės. Tai federacijos problema, kadangi tokio aukšto lygio rungtynėms tokia aikštė netinka.

Tai antros lygos ar mėgėjų lygos lygio aikštė, bet ne profesionalų. Aš žinau ką sakau, nes žinau ant kokių sintetinių aikščių reikia žaisti. Mėgėjams, vaikams tokia aikštė tinka, bet ne profesionalams“, - rėžė D. Šemberas.

Slovakijos rinktinės žaidimas futbolininko nenustebino, jis įsitikinęs, kad tokį rezultatą lėmė Lietuvos rinktinės nusiteikimas.

„Žinojome kaip slovakai žaidžia, tai gera komanda, turi gerų žaidėjų. Mes per mažai dėjome pastangų, kad laimėtume šias rungtynes, reikėjo dėti žymiai daugiau. Tada būtų buvę trys taškai. Per mažai pastangų ir per silpna kamuolio kontrolė, štai kas buvo“, - reziumavo futbolininkas.

Aikštėje šiose rungtynėse nepasirodė puolėjas Tomas Danilevičius. 34 metų futbolininkas rungtynių išvakarėse patyrė nedidelę traumą, tačiau nors ir darė apšilimą, treneris jo į aikštę neleido. Lietuvos rinktinės strategas Csaba Laszlo pranešė, kad puolėjo neišvysime ir antradienį Graikijoje vyksiančiose antrosiose G grupės rungtynėse.

„Kalbėjau su Tomu, jis sakė, kad nori būti atsarginiu šiose rungtynėse ir išbėgti jei jo prireiks. Neprireikė. Ypač žinant, kad negali žaisti 100 proc. Po rungtynių nusprendėme, kad jis grįš namo. Turime galvoti apie jo ateitį ir klubą. Jam gali būti įtrūkęs raumuo, todėl nerizikuosime“, - kalbėjo treneris.

Csaba Laszlo, Lietuvos rinktinės treneris: „Pagal mūsų žaidimą galėjome laimėti ir turėjome laimėti. Pirmavome 1:0, tačiau padarėme individualią klaidą, praradome kamuolį aikštės viduryje ir praleidome įvartį. Esame komanda, todėl dėl to nepykstu. Slovakija labai gera komanda, bet galiu didžiuotis savo vyrais. Gerai gynėmės, spaudėme, žaidėme disciplinuotai. Vis dėlto, galėjome laimėti, todėl esu šiek tiek nusivylęs, tačiau tai nauja komanda. Turime patyrusių žaidėjų kaip D. Šemberas, broliai Edgaras ir Deividas Česnauskiai, tačiau likusi komandos dalis yra jauna. Ši komanda turi ateitį ir tai labai svarbu. Tikiuosi, kad rungtynėse su graikais pasieksime gerą rezultatą. Mažiausiai tašką, tačiau, žinoma, norisi laimėti.“ 

Stanislavas Griga, Slovakijos rinktinės treneris: „Žinoma, norėjome išsivežti tris taškus, bet tos 25 pirmojo kėlinio minutės nuvylė, nes žaidėjai buvo pasyvūs. Antrame kėlinyje žaidėjai labai stengėsi. Šiek tiek komandai pritrūko kovingumo. Galėjome sužaisti geriau. Kai buvo pašalintas mūsų žaidėjas, vyrai stengėsi iš visų jėgų ir kovojo, tas pastangas vertinu labai teigiamai. Tikėjomės sunkių rungtynių, nemanėme, kad lietuviai – lengvas varžovas.“

Marius Žaliūkas, Lietuvos rinktinės gynėjas: „Paskutiniu metu savo sportine forma esu patenkintas. Ir klube gerai sekasi, ir rinktinėje pirmą įvartį įmušiau. Tiesą sakant, kai pelniau įvartį, maniau, kad buvo nuošalė. Kai išsiveržėme į priekį gal šiek tiek komanda pasimetėme ir atidavėme jiems daugiau iniciatyvos. Aišku, stengėmės atsilaikyti iki kėlinio pabaigos, kad būtų 1:0, tada antras kėlinys būtų buvęs visai kitoks. Slovakijos rinktinė yra gera, subalansuota, bet mes stengėmės. Manau, kad lygiosios yra dėsningas rezultatas.“

Darvydas Šernas, Lietuvos rinktinės saugas: „Viską darėme labai greitai ir dėl to praleidinėjome kamuolius. Kai jų žaidėjas gavo raudoną kortelę, atlikdavome kelis rezultatyvius perdavimus ir skubėjome į priekį, tada prarasdavome kamuolį. Gal reikėjo šiek tiek daugiau palaikyti, nuvarginti juos ir tada užbaigti ataką. Žinojome, kad jie spaudžia, kad neleidžia laisvai judėti su kamuoliu. Kaip tikėjomės taip ir buvo. Dabar reikia gerai pailsėti, nes daug jėgų atidavėme šiose rungtynėse, juk stengėmės, norėjome įmušti pergalingą įvartį. Smagu, kad susirinko tiek daug aistruolių, norėtųsi, kad visada taip būtų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.